Οι ΗΠΑ πήραν την 7η θέση στο Παγκόσμιο

Written by  Σεπ 14, 2019

Οι ΗΠΑ, αν και παρατάχθηκαν με εννέα μόλις παίκτες (Τέιτουμ, Σμαρτ και Γουόκερ δεν αγωνίστηκαν), επικράτησαν σχετικά εύκολα της Πολωνίας με 87-74 και ολοκλήρωσαν την περιπέτειά τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην 7η θέση παρηγορώντας όσο ήταν δυνατό την απογοήτευση από την αποτυχία τους να φτάσουν σε κάποιο μετάλλιο.

Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και θεαματικό κατά διαστήματα, με τις δυο ομάδες να χαρίζουν μια όμορφη τελευταία παράσταση και να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Σκοράροντας κατά… ριπάς από τα 6,75 μ. (ξεκίνησε με 4/4), η αμερικανική ομάδα προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 14-8 και δεν δυσκολεύθηκε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας σε double-score 28-14, κλείνοντας με αυτό το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούσαν να έχουν καλή κυκλοφορία και εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα (8/13), δεν δυσκολεύθηκαν να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά (38-19) και να την διατηρήσουν χωρίς κόπο μέχρι το ημίχρονο που τους βρήκε να προηγούνται ε 47-30, αλλά το σκηνικό άλλαξε αρκετά με την έναρξη του δεύτερου  μέρους.

Με τους Αμερικανούς να δείχνουν να επαναπαύονται στη διαφορά που είχαν πάρει, η Πολωνία άρχισε να «ψαλιδίζει» τη διαφορά και, βρίσκοντας με τη σειρά της μακρινά σουτ, μείωσε στους 7 (54-47) και έδειξε να ξαναμπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης.

Ένα σερί 5-0 των Αμερικανών επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (59-47) και έδειξαν να ξαναβάζουν τα… πράγματα στη θέση τους, αλλά οι Πολωνοί μείωσαν ξανά στο τέλος της περιόδου σε 63-55 και έδωσαν ενδιαφέρον στην τελευταία περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περισσότερο, παίρνοντας τη νίκη με 87-74 και μαζί την 7η θέση στην διοργάνωση.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό προσωπικό Παγκόσμιο Κύπελλο με double-double σημειώνοντας 16 πόντους με 10 ασίστ, ο Τζο Χάρρις είχε 14 πόντους, ο Κρις Μίντλετον είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντέρικ Γουάιτ σημείωσε 12 πόντους με 7 ασίστ.

Για την Πολωνία, ο Ματέους Πονίτκα σημείωσε 18 πόντους με 7 ασίστ, ο Άνταμ Βασζίνσκι είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Έι Τζέι Σλότερ σημείωσε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-30, 63-55, 87-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.