Vamos, Vamos, για μετάλλιο, Argentina!

Written by  Σεπ 10, 2019

Η Αργεντινή χόρεψε… στην κυριολεξία το μέχρι σήμερα φαβορί ακόμα και για το χρυσό μετάλλιο της Σερβίας, επικρατώντας με 97-87 και πέρασαν πανηγυρικά στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα βρεθούν απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Γαλλία – ΗΠΑ με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι «γκαούτσος» εμφάνισαν όλα τα στοιχεία που τους έχουν κάνει μία από τις πιο «ερωτεύσιμες» ομάδες της διοργάνωσης, με τον συγκλονιστικό Λουίς Σκόλα να φέρνει την αύρα του ένδοξου παρελθόντος της και τον Φακούντο Καμπάτσο να ηγείται της προσπάθειας της ομάδας του για μια ακόμα διάκριση, αποδεικνύοντας πως η Αργεντινή διαθέτει μια από τις πιο βαριές φανέλες στο Παγκόσμιο μπάσκετ.

Στον αντίποδα, η «αρμάδα» του Σάσα Τζόρτζεβιτς που σκορπούσε τρόμο στο ξεκίνημα του τουρνουά, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την ήττα από την Ισπανία και στο πρώτο πραγματικά πολύ κρίσιμο παιχνίδι που βρέθηκε απέναντι σε μια απόλυτα ψυχωμένη και συγκεντρωμένη ομάδα, γνώρισε μια ήττα-μαχαιριά και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8.

Οι Αργεντίνοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έπιασαν στον ύπνο τους Σέρβους, παίρνοντας προβάδισμα με 12-4, όμως, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς μείωσαν γρήγορα, ισοφάρισαν και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 25-23, με τον Φακούντο Καμπάτσο να κάνει τρομερό ξεκίνημα με 6 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Με τρομερή άμυνα και μυαλωμένη επίθεση, υπομονή και ψυχραιμία, η Αργεντινή έφτασε το +8 (36-28), ενώ παρά τις προσπάθειες των Σέρβων να μειώσουν, κυρίως με τον Μπογκντάνοβιτς που άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι, είχαν εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ. και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 54-49.

Το μεγάλο ματς συνεχίστηκε με την Αργεντινή να διατηρεί τη διαφορά της, με την Σερβία να μειώνει ξανά στον πόντο (66-65) και με τις δυο ομάδες να συναγωνίζονται σε λάθη και αστοχία, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους «γκαούτσος» να προηγούνται με 68-67 και το φινάλε να προδιαγράφεται δραματικό

Με τρίποντο του Γκούντουριτς, η Σερβία πέρασε μπροστά με 68-70, αλλά η Αργεντινή απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με μεγάλα τρίποντα και τον ψυχωμένο Σκόλα να κάνει τρομερά πράγματα, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (87-76) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Με τον Μπογκντάνοβιτς να πιστεύει σχεδόν μόνος του στην ανατροπή, η Σερβία μείωσε σε 91-85, αλλά οι Αργεντίνοι δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν αυτή την ευκαιρία και με εντυπωσιακή άμυνα και εκπληκτικό τελείωμα, πήραν τη πανηγυρική πρόκριση για τον ημιτελικό με το τελικό 97-87 και ονειρεύονται να φτάσουν στο βάθρο.

Ο Λουίς Σκόλα με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν συγκλονιστικός, αποδεικνύοντας πως η ηλικία μόνο εμπόδιο δεν είναι για έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε double-double με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Γκάμπριελ Ντεκ είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Λούκα Βιλντόθα σημείωσε 11 πόντους.

Από την Σερβία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 21 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε double-double με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Βλαντιίρ Λούτσιτς σημείωσε12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.