Σερβική «πτήση» για μετάλλιο!

Written by  Σεπ 10, 2014

Κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, όπου έπαιξε εντυπωσιακά και χάρισε μια παράσταση βγαλμένη από τις χρυσές εποχές των «πλάβι» η Σερβία διέλυσε στον προημιτελικό την Βραζιλία με 84-56 και πέρασε θριαμβευτικά στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

 

Με ηγέτη έναν αφηνιασμένο Τεόντοσιτς, η Σερβία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη για όλα και απέδειξε ότι η πρόκρισή της επί της Εθνικής μας μόνο «πυροτέχνημα» δεν ήταν. Ο πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους και οργάνωσε καταπληκτικά το παιχνίδια απέναντι στη Βραζιλία που άντεξε μόλις ένα ημίχρονο. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε επίσης 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και οι Κρστιτς και Ραντούλιτσα προσέθεσαν από 10 πόντους.

Από το «ναυάγιο» της Βραζιλίας που είδε τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 31 πόντους ο Βιειρά με 13 πόντους και ο Βαρεχάο με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάρρευση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και αποχαιρέτισαν τη διργάνωση έχοντας ως παράσημο την εύκολη επικράτηση επί της Αργεντινής στη φάση των «16».

Η Σερβία, λοιπόν, προκρίθηκε για δελυτερη συνεχόμενη φορά στον ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και φιλοδοξεί να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο που θα κοσμήσει την πλούσια συλλογή της.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-32, 66-44, 84-56

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.