Εντυπωσιάζει και... βάζει φωτιές η Σενεγάλη!

Written by  Σεπ 01, 2014

Η Σενεγάλη έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, καθώς μετά το Πουέρτο Ρίκο, πήρε σπουδαία νίκη επί της Κροατίας με 75-77 και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Οι Αφρικανοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με ηγέτη τον Ντιένγκ που ήταν ασταμάτητος, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Οι Κροάτες από την πλευρά τους, μετά την εντυπωσιακή νίκη τους επί της Αργεντινής, φάνηκαν κουρασμένοι και με όχι καθαρό μυαλό, με τον Γιασμίν Ρέπεσα να κάνει λόγο για «πρόβλημα νοοτροπίας» και έβαλαν δύσκολα στους εαυτούς τους, καθώς με νίκη όχι μόνο θα είχαν καθαρίσει την πρόκριση, αλλά θα ήταν από τα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

Λογάριασαν, όμως, χωρίς τον Γκόρτζι Ντιένγκ και την παρέα του, αφού ο σέντερ των MinnesotaTimberwolvesπέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και είχε 2 κοψίματα, όντας ο καταλύτης της νίκης της Σενεγάλης. Από κοντά και οι Νταλμέιντα με 15 πόντους και Φαγιέ με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ που οδήγησαν την ομάδα τους σε μια ιστορική επιτυχία.

Για τους Κροάτες που πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες, Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς με 15 και Τόμιτς με 14 πόντους προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, αλλά στο τέλος είδαν τους Αφρικανούς να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-41, 52-59, 75-77

Ο όμιλος της Εθνικής μας αποδεικνύεται πως διαθέτει τις δύο μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά, αφού εκτός από την Σενεγάλη που καταγράφει ιστορικά ρεκόρ, οι Φιλιππίνες είναι η αποκάλυψη, καθώς και στο τρίτο παιχνίδι τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρόλο που έμειναν ξανά χωρίς νίκη, κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητα και το πάθος που επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Οι Φιλιππίνες ηττήθηκαν από την Αργεντινή πολύ δύσκολα με 85-81, καταφέρνοντας, μάλιστα, να γυρίσουν μια διαφορά που έφτασε και τους 17 πόντους στην τρίτη περίοδο παίζοντας αυτό το δαιμωνιώδες, άναρχο μπάσκετ που μας έχουν συνηθίσει σε όλα τα παιχνίδια τους μέχρι τώρα. Είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να κλέψουν το παιχνίδι, όταν με το σκορ 83-81 υπέρ της Αργεντινής 11’’ πριν το τέλος, ο Γουίλιαμ δέχθηκε τάπα σε προσπάθειά του για τρίποντο και, στη συνέχεια, ο Αντρές Νοτσιόνι με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Λουίς Σκόλα που ξεκίνησε εντυπωσιακά το τουρνουά, μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση το τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας την Αργεντινή με προσωπικούς πόντους να χτίσει τη διαφορά, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ωστόσο, σημαντικοί κρίκοι στην επιτυχία των «γκαούτσος» ήταν οι Μάτα με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και Λαπροβίτολα με 10 πόντους και 4 ασίστ.

Για τις Φιλιππίνες, ο ντε Οκάμπο με 18 πόντους και 4/7 τρίποντα, ο Αλαπάγκ με 15 και 5/7 τρίποντα και, κυρίως, ο Μπλατς που έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, προσπάθησαν να φέρουν την πρώτη νίκη στην ομάδα τους, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-38, 71-61, 85-81

 Η Ισπανία δεν αστειεύεται και στην έδρα της δεν αφήνει κανέναν να τολμήσει να την κοντράρει. Έτσι έγινε και απέναντι στην Βραζιλία, όπου παρά τον κατ’ ευφημισμό χαρακτηρισμό της αναμέτρησης ως ντέρμπι, οι οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκαναν περίπατο και μαζί σημείωσαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με 63-82, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Ο Παού Γκασόλ είναι ο μεγάλος ηγέτης και αυτής της ισπανικής Εθνικής Ομάδας, καθώς ο σέντερ των Chicago Bulls πια σημείωσε 26 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ οδηγώντας τους συμπαίκτες του. Με 12 πόντους ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Σέρχι Ροντρίγκεθ και με 10 ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Για τους Βραζιλιάνους που δεν αντιστάθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Λεάντρο Μπαρμπόσα είχε 11 πόντους.

 Τα δεκαλεπτα: 14-30, 32-45, 47-66, 63-82

Η Γαλλία έκανε περίπατο απέναντι στην Αίγυπτο και πήρε την δεύτερη νίκη της με 94-55 στον πρώτο και πολύ δύσκολο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν συνάντησαν αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και πήραν εύκολα από νωρίς τη διαφορά, η οποία διαρκώς μεγάλωνε και μετέτρεψε την κατάσταση σε σόου, δείχνοντας πως, παρά την ήττα της πρεμιέρας θα αποτελέσει έναν από τους διεκδικητές της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ο Λοβέρν με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ντιότ με 10 πόντους 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν τα πρώτα «βιολιά» των «τρικολόρ», ενώ από την φτωχή επίδοση της Αιγύπτου το μόνο που μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει είναι οι 12 πόντοι του Ελγκαμάλ.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 49-26, 68-36, 94-55

Η Σερβία συνάντησε δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο αδύναμο Ιράν και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 70-83 που την φέρνει και πάλι στο 2-1 στον όμιλό της.

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ πολύ κοντά σε απόδοση ήταν και οι Μπογκντάνοβιτς με 16 πόντους και Ραντούλιτσα με 13. Για το Ιράν που η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σίγουρα σύντομη, το καλύτερο που είχε να επιδείξει ήταν ο εντυπωσιακός Χαντάντι που σταμάτησε στους 29 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Νικαχ Μπαχράμι με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 38-42, 51-67, 70-83

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.