Τέλος από την Εθνική Καζλάουσκας - Σαμπόνις

Written by  Οκτ 03, 2013

Μπορεί η Λιθουανία να κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να ικανοποίησε τον εγχώριο Τύπο, κάτι που οδήγησε τον προπονητή της ομάδας Γιόνας Καζλάουσκας σε παραίτηση.

 

Ο έμπειρος προπονητής, ένας από τους πιο επιτυχημένους της Ευρώπης, ο οποίος έχει καθίσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας, οδηγώντας την στο χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ 2009, δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική για την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και, κυρίως, για την εμφάνισή της στον τελικό, όπου έχασε σχεδόν αμαχητί από την Γαλλία.

Η κριτική που δέχθηκε, ωστόσο, ήταν τόσο αιχμηρή που ο ίδιος ένοιωσε ότι θίγεται και έτσι, κάτω από την πίεση των λιθουανικών ΜΜΕ, υπέβαλλε την παραίτησή του, λύνοντας το συμβόλαιό του, το οποίο είχε διάρκεια ως το 2016 και την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο «γίγαντας» του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ, Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος υπό το βάρος της σκληρής κριτικής παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της λιθουανικής Ομοσπονδίας.

 

Photo: FIBA Europe/Castoria/De Massis

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.