FIBA: Οι ημερομηνίες του Παγκοσμίου Κυπέλου 2023

Written by  Μάι 11, 2020

Μπορεί τα πάντα να έχουν παγώσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, η ζωή εξακολουθεί να προγραμματίζει το μέλλον της, κάτι που συμμερίζεται και η FIBA που επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, που θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στην Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, στην πρωτεύουσα των οποίων, Μανίλα θα φιλοξενηθεί και η τελική φάση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση σε περισσότερες από μία χώρες.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα συμμετέχουν και πάλι 32 Εθνικές Ομάδες από όλο τον κόσμο, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της περσινής χρονιάς, όταν, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ και φιλοξενήθηκε στην Κίνα, η Ισπανία κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας στον τελικό της Αργεντινής με 95-75.

Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί και πάλι σε μια περίοδο 15 μηνών, όπου θα πραγματοποιηθούν έξι «παράθυρα» σε Αφρική, Αμερική, Ασία/Ωκεανία και Ευρώπη και θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, όπου και θα πάρουν μέρος συνολικά 80 Εθνικές Ομάδες. Το πρώτο «παράθυρο» θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή και φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.