Το Λαύριο εδραιώνεται στην οκτάδα και βλέπει... ψηλότερα

Written by  Φεβ 01, 2020

Ένα ακόμα βήμα για να σταματήσει να ανησυχεί για την παραμονή του έκανε το Λαύριο Megabolt που εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του Περιστερίου winmasters από την ευρωπαϊκή του υποχρέωση, επικρατώντας με 75-61 και πλέον έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο, έχοντας εδραιωθεί στις θέσεις της πρώτης οκτάδας.

Αντίθετα, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, έχασε έδαφος και βλέπει την θέση της στην πρώτη τετράδα να απειλείται, με τον Ήφαιστο να καραδοκεί σε απόσταση «αναπνοής».

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο πεντάλεπτο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό και το Περιστέρι να δημιουργεί μια μικρή διαφορά (10-15), όμως, δεν ξέφυγε περισσότερο, με το Λαύριο να ισοφαρίζει στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου σε 19-19.

Το Λαύριο με πολύ καλή άμυνα που κράτησε τους φιλοξενούμενους χωρίς πόντο για περισσότερα από 5’, έκανε σερί 7-0 και πήρε προβάδισμα με 26-19, που του έδωσε «αέρα» μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που το βρήκε να προηγείται με 37-30.

Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου και έβαλαν τις βάσεις για την νίκη, αφού εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη ενέργειας των Περιστεριωτών και διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ενώ έφτασαν και στο μέγιστο προβάδισμά τους με την λήξη της περιόδου για το 57-42.

Το Περιστέρι μπήκε στην τελευταία περίοδο αποφασισμένο να παίξει τα… ρέστα του και με σερί  9-0 μείωσε σε 57-51, με τους γηπεδούχους με σερί 5-0 να επαναφέρουν τη διαφορά στους 11 (62-51) και να ξαναμπούν σε θέση ασφάλειας, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το τελικό 75-61 που πανηγυρίστηκε έντονα.

Ο Ντέβιν Ντέηβις είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ταϊρόν Άουτλο 11 πόντους και ο Κουέντον Ντεκόζι 10 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ από το Περιστέρι, ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Γιάνικ Μορέιρα είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Στήβεν Γκρέι είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 37-30, 57-42, 75-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.