Ο Άρης που ονειρεύονται

Written by  Ιαν 18, 2020

Ο Άρης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην Λάρισα με 90-72, καλύπτοντας, μάλιστα και την διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο και δείχνει πως είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά… το τομάρι του για την σωτηρία, με τους φιλάθλους του να χειροκροτούν έντονα την εικόνα που έβγαλε η ομάδα στο παρκέ.

Το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε άψογα για τον πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα», που σε περίπτωση ήττας θα έκανε ένα βήμα προς τον υποβιβασμό, καθώς, δύσκολα θα μπορούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος, αντίθετα, έβγαλε ψυχή, πάθος και αποφασιστικότητα και πήρε μια μεγάλη και εμφατική νίκη, που δίνει ψυχολογία για την συνέχεια.

Με έντονη προσήλωση στην άμυνα και εμφανή πρόθεση να περιορίσει την αντίπαλό του, ο Άρης προηγήθηκε με 11-4 στο 5’, με τον Ντραγκίσεβιτς να έχει ήδη φορτώσει και με 3 φάουλ τον Μαραγκό, ενώ κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο παρκέ, έφτασε ακόμα και στο +17 (23-6) με τον Φλοιντ να μειώνει απλώς στο 23-8 του δεκάλεπτου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 25-16, αλλά ο Άρης δεν ήταν αποφασισμένος να παίξει με τη… φωτιά, ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έκανε τη δουλειά του ακόμα πιο εύκολη, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 43-29.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Άρης έπαιξε ελεύθερα και θεαματικά, εκτόξευσε την διαφορά στο +21 (66-45) και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 70-46.

Ο Άρης κυριάρχησε και στην τελευταία περίοδο και έδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη του, ανεβάζοντας τη διαφορά και στους 29 πόντους (83-54)με το τελικό 90-72 να επισφραγίζει μια σπουδαία επικράτηση για τους γηπεδούχους.

Ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ο Τζέιλεν Μόρις είχε 14πόντους, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους σημείωσε 13 πόντους με 4 ασίστ και ο Κεν Μπράουν είχε 12 πόντους με 4 ασίστ.

Για την Λάρισα, ο Άντονι Χίκι είχε 16 πόντους, ο Νώντας Παπαντωνίου 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Τζέιβ Φλόιντ 10 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 43-29, 70-46, 90-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.