Άνετη επικράτηση στο Ρέθυμνο και τώρα…Λαμποράλ

Written by  Ιαν 05, 2014

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός, όπου απέναντι στην μαχητική τοπική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 63-82 και να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

 

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και μπήκαν από νωρίς στη θέση του οδηγού έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Στον αντίποδα, ο Χαρτ για τους γηπεδούχους προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ και το κατάφερνε καλά στην πρώτη περίοδο όπου είχε προλάβει να πετύχει ήδη 7 πόντους με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι 16-19 για τους «πράσινους» .

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν μικρό διαγωνισμό τριπόντων με αποτέλεσμα αρχικά ο Παναθηναϊκός να πάρει μια διαφορά και, στη συνέχεια το Ρέθυμνο να μειώσει και πάλι για να κλείσει το ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 35-42.

Τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα για τον Παναθηναϊκό με τον Διαμαντίδη να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο. (41-54), όμως, το Ρέθυμνο κυρίως με τον Χαρτ ως κύριο εκφραστή κατάφερε να μην τον αφήσει να ξεφύγει περισσότερο με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 48-61.

Στην τελευταία περίοδο μίλησε περισσότερο η εμπειρία των παικτών του Παναθηναϊκού που με επιθετικό πλουραλισμό και λύσεις τόσο από τα 6,75 μ. όσο και μέσα από τη ρακέτα «άνοιξε» τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και έφτασε τελικά στη νίκη με 63-82.

Πολύ καλός ήταν για μία ακόμα φορά ο Τζέιμς Γκιστ με 16 πόντους, ενώ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 12, μαζί με τον Ραμέλ Κάρι μοίρασαν καλά το παιχνίδι και ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού. Για το μαχητικό Ρέθυμνο, ο Τζάστιν Χαρτ ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους, ενώ και ο Κένι Γκέμπριελ με 13 πόντους χάρισε ορισμένες πολύ θεαματικές φάσεις. 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.