Την… πλήρωσε η ΑΕΚ

Written by  Δεκ 23, 2018

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέσπασε στην ΑΕΚ για τις κακές εμφανίσεις του και μπροστά στο κοινό του που τον χειροκρότησε και τον έσπρωξε σε ένα νέο ξεκίνημα, διέλυσε την «Ένωση» με 111-79, παραμένοντας μόνος και αήττητος στην βαθμολογία.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έβγαλαν όλη τους την ενέργεια και το πάθος στο παρκέ, δείχνοντας ότι παραμένουν μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, κυριάρχησαν σε κάθε σημείο του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους τυπικά φιλοξενούμενους να φανούν ανταγωνιστικοί, φιλοδωρώντας τους με μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας τους.

Αποφασισμένος να αφήσει πίσω του το κακό διάστημα, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει από την αρχή και να χτυπήσει όλες τις αδυναμίες της ΑΕΚ και το κατάφερε πολύ εύκολα με τους Μήτογλου, Λάσμε και Αντετοκούνμπο να μην έχουν αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και να δίνουν από το πρώτο δεκάλεπτο διαφορά 20 πόντων (36-16) που απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους «πράσινους».

Με την διαφορά να είναι ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι δυο ομάδες μοίρασαν πλούσιο θέαμα σε ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο που έκλεισε το ημίχρονο στο 57-37, ενώ διατηρώντας τους ίδιους ρυθμούς, ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε άλλο ένα πολύ καλό δεκάλεπτο στο ενεργητικό του, ανεβάζοντας τη διαφορά στο 87-60.

Η ΑΕΚ είχε παραδοθεί πλήρως στις ορέξεις των «πρασίνων» και ,σαν να μην έφτανε αυτό, είδε και τον Βινς Χάντερ να τραυματίζεται λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, με το τελικό 111-79 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δυο ομάδων.

Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές για τον Παναθηναϊκό, με τον Στεφάν Λάσμε να έχει 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Κώστα Μήτογλου να σημειώνει 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και τον Θανάση Αντετοκούνμπο 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, τον Λούκας Λεκαβίτσιους να έχει επίσης 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Ντεσόν Τόμας να τελειώνει με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την ΑΕΚ ο Βινς Χάντερ είχε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο ΡατάνΜέις 12 πόντους και ο Γιόνας Ματσιούλις 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 36-16, 57-37, 87-60, 111-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.