Προβάδισμα τίτλου... για τον Παύλο

Written by  Ιουν 10, 2018

Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά εξαιτίας της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε και για τον εκλιπόντα εμβληματικό διοικητικό ηγέτη του, νίκησε στον τρίτο τελικό τον Ολυμπιακό με 73-58 και πήρε προβάδισμα τίτλου, τον οποίο θα επιδιώξει να κατακτήσει την ερχόμενη Πέμπτη στο ΣΕΦ, όπου μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο είχαν το μυαλό τους να αποχαιρετήσουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο, οι παίκτες χάρισαν μία καλή παράσταση στη μνήμη του, αφού «στραγγάλισαν» τους αντιπάλους τους και έφτασαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα βήμα πριν την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Μπορεί οι «πράσινοι» να ήταν επηρεασμένοι συναισθηματικά και να μην απέδωσαν θεαματικό μπάσκετ, να ήταν άστοχοι ιδιαίτερα από τη γραμμή των βολών, όπου είχαν τραγικά ποσοστά (10/25) και να έχασαν την «μάχη» των ριμπάουντ (35 έναντι 39), ωστόσο, απέναντί τους βρήκαν μια ομάδα χωρίς πάθος, πίστη για τη νίκη και επιθετικό πλάνο, που σπαταλούσε κάθε ευκαιρία που του δινόταν ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για τη νίκη.

Πλέον, ο μεν Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ένα ακόμα Πρωτάθλημα στην έδρα του «αιωνίου» του αντιπάλου, έχοντας… κάβα μία ακόμα πιθανότητα σε περίπτωση ήττας να φέρει το παιχνίδι ξανά στην έδρα του, ο δε Ολυμπιακός παίζει πια με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο ήττας.

Έντονα φορτισμένη η ατμόσφαιρα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με σύσσωμη την ομάδα των «πρασίνων» να ανεβαίνει στην κερκίδα των επισήμων και να αφήνει ένα λουλούδι στο σημείο όπου ήταν η θέση του Παύλου Γιαννακόπουλου, στη θέση της οποίας είχε τοποθετηθεί μια μεγάλη φωτογραφία του, ενώ πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Με την ίδια πεντάδα που παρατάχθηκε στο ΣΕΦ ξεκίνησε ο Τσάβι Πασκουάλ, επιλογή που μετά το πρώτο πεντάλεπτο τον δικαίωσε, αφού οι «πράσινοι» με συνεχόμενα τρίποντα και γρήγορο transition, έτρεξαν ένα σερί 10-0 και προηγήθηκαν νωρίς με 18-9, κρατώντας χωρίς πόντο τους «ερυθρόλευκους» για περισσότερα από 5’.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι με δυο τρίποντα από Γουίλτζερ και Σπανούλη μείωσαν γρήγορα σε 18-15 πριν το δεκάλεπτο λήξει με 1/3 βολές από τον Καλάθη από φάουλ και τεχνική ποινή στον Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 20-20, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις αρκετές δεύτερες ευκαιρίες που του δόθηκαν, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά (32-24) και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, έκλεισε το ημίχρονο με buzzer beater τρίποντο του Καλάθη για το μεγαλύτερο προβάδισμα για τους γηπεδούχους (38-28).

Ο Παναθηναϊκός έφτασε και το +12 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου (40-28) και διατήρησε πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πλησιάσει και το τρίτο δεκάλεπτο να δίνει σημαντικό προβάδισμα νίκης με 54-42.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 19 πόντους με το «καλημέρα» της τελευταίας περιόδου (63-44), με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης και τον Ολυμπιακό να είναι εκτός… γηπέδου, έχοντας μεταμορφωθεί σε απλό παρατηρητή της εξέλιξης της αναμέτρησης.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 11-1, μείωσαν σε 64-55 και έφεραν πρόσκαιρα «σύννεφα» στους γηπεδούχους, όμως, η διαφορά και ο χρόνος ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να πλησιάσουν περισσότερο και το τελικό 73-58 έφερε τον Παναθηναϊκό στο προβάδισμα με 2-1.

Ο Κέισι Ρίβερς με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Μάικ Τζέημς με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Νικ Καλάθης με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα και ο Κρις Σίνγκλετον με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό.

Από τον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 14 πόντους με 6 ασίστ, ο Γιώργος Πρόντεζης σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.