Άνετα τον Άρη ο Ολυμπιακός με φόρα από το ΟΑΚΑ

Written by  Μαρ 05, 2018

Ο Ολυμπιακός δεν ίδρωσε ιδιαίτερα απέναντι στον πολύπαθο Άρη, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση με 86-66 και συνεχίζει να δείχνει πως επανέρχεται σε καλή κατάσταση, ενόψει της κορύφωσης της χρονιάς στο διάστημα που ακολουθεί όταν και θα κριθούν οι τίτλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν μπόλικη ενέργεια στο παρκέ, καθαρό μυαλό και υψηλή ψυχολογία μετά και την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ παρά το γεγονός ότι υπήρξαν λάθη και κενά διαστήματα, δεν έχασε τον έλεγχο, την αυτοσυγκέντρωσή της και την προσήλωση στο πλάνο της.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη για να τον έχει φρέσκο ενόψει του αγώνα της Ευρωλίγκα με τη Μπάμπεργκ, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του προκειμένου να τους έχει σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και να ενσωματώσει τους νεοφερμένους στις συνθήκες της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να μπλοκάρουν τους «ερυθρόλευκους» στο ξεκίνημα, όμως, στη συνέχεια με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει μια διαφορά (21-14), να φτάσει γρήγορα σε διψήφια διαφορά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και έκτοτε απλώς να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Ο προπονητής των Πειραιωτών είδε σίγουρα με ικανοποίηση τους παίκτες του να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, να τρέχουν σε όλο το γήπεδο, να έχουν καλή κυκλοφορία και δημιουργία, ενώ είχαν υψηλά ποσοστά από τα 6,75 μ. (13/27) ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά.

Η διαφορά έφτασε και το +24 (77-53) και το τελικό 86-66 επιβεβαίωσε μια καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε έναν Άρη που τηρουμένων των αναλογιών και των πολλών προβλημάτων που τον ταλανίζουν, στάθηκε αρκετά αξιοπρεπώς.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 15 πόντους (4/7 τρίποντα), 5 ασίστ και ένα κλέψιμο ηγήθηκαν των «ερυθρολεύκων», με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχει 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τον Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων σημειώνοντας 13, με τον Δημήτρη Φλιώνη να έχει 9 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Γιάννη Αθηναίου να σημειώνει 9 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 40-26, 63-46, 86-66

 

Φωτό:olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.