Άνετη… ρεβάνς με σούπερ Καλάθη

Written by  Ιαν 14, 2018

Επίδειξη δύναμης και ηχηρή ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός Superfoods που επικράτησε εύκολα της ΑΕΚ με 94-74 και συνέχισε το αήττητό του στο πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «πρασίνων» ήταν και πάλι ο Νικ Καλάθης, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν μπόρεσαν να ευχαριστηθούν τη νίκη τους, αφού είδαν τον Ματ Λοτζέσκι να τραυματίζεται σε μια σύγκρουση με τον Μάνι Χάρις και να αποχωρεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, δημιουργώντας έντονη αγωνία στο τεχνικό τιμ ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που δυο μήνες πριν απέκλεισε τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου, γνώρισε την τρίτη της συνεχόμενη ήττα και αρχίζει πλέον να προβληματίζει έντονα με την παρουσία της, με την θέση της πλέον στην οκτάδα να αρχίζει να εμφανίζει… σκιές.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε από την ΚΑΕ ΑΕΚ η μνήμη του Τζίμη Πανούση, ο οποίος πέθανε το Σάββατο από ανακοπή καρδιάς, με το τραγούδι «Νεοέλληνας» να ακούγεται από τα μεγάφωνα και τον κόσμο να χειροκροτά με ενθουσιασμό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλησε να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του, κάτι που έδειξε με το τζάμπολ, όταν και ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα με τον Ζακ Όγκουστ στη θέση του σέντερ, με τους παίκτες του να ανταποκρίνονται άμεσα, να δείχνουν ενέργεια από την αρχή και να συνεχίζουν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Μετά από μια εντυπωσιακή από πλευράς επιθετικής δραστηριότητας πρώτη περίοδο, διάστημα στο οποίο με ένα εντυπωσιακό σερί 16-2, μετέτρεψε το 12-11 σε 27-14, ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά και έκτοτε δεν δυσκολεύθηκε να τη διατηρήσει, ανεβάζοντας την σταδιακά μέχρι και το τελικό 74-94.

Ο Νικ Καλάθης συνέχισε τις μεγάλες του εμφανίσεις  με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Τζέημς Γκιστ 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ζακ Όγκαστ σημείωσε 11 πόντους με 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Από την ΑΕΚ, ο Μάνι Χάρις σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μάικ Γκριν είχε επίσης 13 πόντους και ο Ντελρόι Τζέημς είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 39-49, 54-72, 74-94

 

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε, το Ρέθυμνο Cretan Kings πήρε σημαντική νίκη επί του Άρη με 80-73 και παρέμεινε στην οκτάδα του πρωταθλήματος, με τους «κιτρινόμαυρους» να παρουσιάζουν για μια ακόμα φορά άσχημο πρόσωπο ιδιαίτερα σε κρίσιμα της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και είχαν σταθερά το προβάδισμα, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού αρχικά τα ανόητα λάθη και εν συνεχεία η βελτίωση του Ρεθύμνου που έτρεξε στον αιφνιδιασμό και πήρε εύκολους πόντους και μαζί διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι τα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Εκεί, οι παίκτες του Άρη έδειξαν νευρικότητα, την ώρα που οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι και βρήκαν μεγάλα σουτ που τους έδωσαν το προβάδισμα και τελικά την νίκη.

Ο Σακίλ Γκούντγουιν με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Χάρης Γιαννόπουλος με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Μάλκολμ Άρμστεντ με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ ηγήθηκαν της προσπάθειας των νικητών, ενώ από τον Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης συνέχισε τις μεγάλες του εμφανίσεις, φτάνοντας κοντά στο triple-double με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχαν από 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-35, 53-55, 80-73

 

 Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.