«Βύθισε» κι άλλο τον Πανιώνιο ο Άρης, στην παράταση Ρέθυμνο, Κύμη, πέρασε από τη Λάρισα το Λαύριο

Written by  Ιαν 06, 2018

Μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, ο Άρης πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου ΒΙΚΟΣ Cola με 87-81 και μαζί ανέβηκε στην βαθμολογία, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στον πάτο τον «Ιστορικό».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εκπληκτικά, κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και με σφιχτή άμυνα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, πήραν πολύ γρήγορα μια μεγάλη διαφορά (14-2 στο 6’), όμως, ο Άρης δεν τα παράτησε, μείωσε στο τέλος της περιόδου στους 4 (21-17) και με σερί 8-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης πήρε προβάδισμα με 25-21 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Οι φιλοξενούμενοι με καθαρό μυαλό, καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλά ποσοστά από την περιφέρεια, ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (34-44) και, παρά την αντίδραση των «κυανέρυθρων», έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 42-47.

Το παιχνίδι άναψε στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Πανιώνιο να περνά ξανά μπροστά και το ντέρμπι να γίνεται ακόμα πιο σκληρό, κάτι που αποτυπώθηκε στο τέλος της περιόδου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται οριακά με 67-66.

Στην τελευταία περίοδο, ο Άρης έδειξε να πατά καλύτερα στο παρκέ, πήρε διαφορά ασφαλείας, μεταφέροντας το άγχος στον Πανιώνιο και τελικά πήρε και τη νίκη με 87-81 που του έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ομάρ Πριούιτ σημείωσε 12 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Βασιόπουλος είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τον Πανιώνιο, ο Κρις ΜακΝίλι με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Σακελαρίου με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπάθησαν να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-47, 67-66, 81-87

 

 

Με τον Θαντ ΜακΦάντεν να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι, η Κύμη πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Κολοσσού H Hotels στην παράταση με 93-89 και ξέφυγε προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να χτίζουν μια διαφορά 7 πόντων (18-11 στο 8’) και τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σερί 8-0 για να περάσουν μπροστά στο τέλος της περιόδου (18-19).

Το σερί έφτασε το 11-0 για να προηγηθεί ο Κολοσσός με 18-22, ενώ με σφιχτή άμυνα και καλές επιλογές, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμα και το +14 (22-36) λίγο μετά τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να μειώσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σε 35-39 και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Κολοσσός πήρε ξανά προβάδισμα 8 πόντων (42-50), αλλά και πάλι η Κύμη αντέδρασε, μείωσε και πέρασε μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 60-59.

Το παιχνίδι πήγαινε στην… κόψη του ξυραφιού με τον Θαντ ΜακΦάντεν να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και με δικά του μεγάλα τρίποντα να δίνει προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση (77-77).

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν τελικά τη νίκη με 93-89 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θαντ ΝακΦάντεν, ο οποίος σταμάτησε στους 42 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Λενζέλ Σμιθ να προσθέτει 17 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Για τον Κολοσσό, ο Μάρβιν Τζόουνς είχε 22 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Μάλκολμ Γκρίφιθ 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-39, 60-59, 77-77, 93-89 (παρ.)

 

Με εξαιρετική απόδοση στο επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης, το Ρέθυμνο Cretan Kings επικράτησε εκτός έδρας των Τρικάλων BC Aries και με 86-76 και έβαλε σε μπελάδες την Θεσσαλική ομάδα που παρέμεινε κολλημένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πήρε διαφορά 6 πόντων (12-18, ενώ έφτασαν και το +11 μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου δείχνοντας ότι ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, τα Τρίκαλα δεν το έβαλαν κάτω, έκλεισαν σημαντικά την άμυνά τους και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου (40-41).

Το θέαμα ήταν κακό στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους δυο αντιπάλους να είναι άστοχοι και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ισόπαλοι με 51-51, με τους γηπεδούχους να κάνουν σερί 8-0 με την έναρξη του τέταρτου μέρους, να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα νίκης, όμως, δεν κατάφεραν να το κρατήσουν και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν πολύ κρίσιμα.

Με καλάθι και φάουλ του Ανδρέα Χριστοδούλου το Ρέθυμνο ισοφάρισε σε 70-70, αλλά αστόχησε στη βολή και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου με σερί 8-0 πήρε σημαντική διαφορά και τελικά έφτασε στην νίκη με 86-76.

Ο Στέφαν Μούντι ήταν πραγματικός ηγέτης στο παρκέ για την κρητική ομάδα με 28 πόντους και 9 ασίστ, με τον Σακίλ Γκούντγουιν να ακολουθεί με double-double και 14 πόντους με 13 ριμπάουντ, ενώ για τους γηπεδούχους, ο ΣονΝτρέ Τζόουνς είχε 16 πόντους με 4 ασίστ και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης 13 πόντους. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από μακρόχρονη απουσία με τον πάλαι ποτέ διεθνή σέντερ να έχει 6 πόντους, ένα ριμπάουντ και 2 λάθη σε 09:20 συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 40-41, 51-51, 70-70, 76-86 (παρ.)

 

Με ξέσπασμα στην αρχή της τελευταίας περιόδου και τους ξένους του να προσφέρουν ουσία και θέαμα, το Λαύριο Megabolt μετέτρεψε ένα ντέρμπι για 30’ με τον ΓΣΛ Φάρο σε εύκολη επικράτηση με 87-80 και συνέχισε την εντυπωσιακή φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να μην αφήνουν καμία να ξεφύγει περισσότερο από μικρές διαφορές 3-4 πόντων, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν το +7 στο 13’ (27-34) και τον Φάρο να απαντά με σερί 16-6 ως το τέλος του ημιχρόνου που τον βρήκα να προηγείται με 43-39.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, καθώς κανένας από τους δυο αντιπάλους δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας και το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τον Φάρο μπροστά στο σκορ με 64-62.

Το Λαύριο μπήκε φουριόζο στην τελευταία περίοδο, παίρνοντας εύκολα μια διαφορά 14 πόντων (66-80) και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, την οποία κατάφερε να κατακτήσει τελικά με 80-87 και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.  

Ο Μακένζι Μουρ και ο Ντορόν Λαμπ ήταν οι κορυφαίοι του Λαυρίου με 16 πόντους, με τον Αντουέιν Γουίγκινς να έχει 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ για τον Φάρο, ο Νώντας Παπαντωνίου έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ρόλαντ Σάφτενααρ είχε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 43-39, 64-62, 80-87

Φωτό: ESAKE

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.