Χρειάστηκε μόνο ένα δεκάλεπτο για να... ρεφάρει

Written by  Νοε 12, 2017

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από τα συνεχή κακά αποτελέσματα και τις άσχημες εμφανίσεις, κάτι που παρουσίασε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings, όμως, στο τελευταίο, με τον Χόλις Τόμπσον να παίρνει μπροστά, πήρε τη νίκη με 90-72 και έκανε μια καλή επανεκκίνηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη για ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έμεινε εκτός για να ξεκουράσει το χτυπημένο του δάκτυλο, έδειξε πάλι προβλήματα στη δημιουργία και στο σκοράρισμα, με την σκληροτράχηλη και με αρκετό ταλέντο κρητική ομάδα να βρίσκεται κοντά και να παίρνει ακόμα και προβάδισμα 4 πόντων λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο (35-39) και απείλησαν με νέους μπελάδες τους «ερυθρόλευκους».

Τα πάντα κρίθηκαν με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όπου ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 13-0 στα πρώτα 4’, έφτασε στη μέγιστη διαφορά (81-65) και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση.

Το τελικό 90-72 είναι μια καλή ψυχολογική ένεση για τους «ερυθρόλευκους», ενώ αδικεί την προσπάθεια των φιλοξενούμενων που σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο από αυτή τη διαφορά.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που ήρθε στον Πειραιά, την οποία χρωστούσε από καιρό και με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Πολύ καλός, ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο ήταν και ο Χόλις Τόμπσον που τελείωσε με 16 πόντους και 2 ασίστ, ενώ σταθερά καλός ήταν και ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 12 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Ντεμπούτο έκανε και ο Κάιλ Γουίλτζερ, ο οποίος πήρε τα πρώτα του λεπτά στην Basket League, αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνο για να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Για το Ρέθυμνο, ο Χιου Ρόμπερτσον είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ο Μάλκολμ Άρμστεντ 13 πόντους με 6 ασίστ, ο Τράβις Ντάνιελς 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Σακίλ Γκούντγουιν είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-39, 69-65, 90-72

 

 

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.