Φανέρωσε τη διαφορά δυναμικότητας

Written by  Νοε 26, 2016

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από τη Μακάμπι και απέναντι στην ΑΕΚ που… διεκδικούσε την μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας, πήρε μια εύκολη νίκη με 78-67 και έδειξε ότι υπάρχει ακόμα σημαντική διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδες.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενέργεια, πάθος και καλές επιλογές, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (45 έναντι 33) και έδωσαν με την απόδοσή τους την δυνατότητα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, ξεκουράζοντας στο δεύτερο ημίχρονο τους δυο αρχηγούς του, Σπανούλη και Πρίντεζη.

Από την πλευρά της η «Ένωση» ήταν αρκετά ανταγωνιστική για κάτι περισσότερο από δυο δεκάλεπτα, όμως, στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της, γνωρίζοντας την πρώτη της φετινή ήττα στο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, έχασε και τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος τραυματίστηκε σε ανύποπτη φάση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και αποχώρησε υποβασταζόμενος (και καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού) και πλέον αναμένονται οι εξετάσεις για να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Όπως συνέβη πριν από όλες τις αναμετρήσεις της αγωνιστικής, πριν το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εμφανή πρόθεση να πιέσει στην άμυνα και να μεταφέρει τη μπάλα μέσα στο καλάθι, εκεί όπου ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε πολύ καλά και με 10 πόντους από νωρίς, συνετέλεσε στο «ερυθρόλευκο» προβάδισμα με 20-7 στο 7’.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται ξεκούραστα με 26-16 και τον Βασίλη Σπανούλη να έχει ήδη 6 ασίστ, χαρακτηριστικό του παιχνιδιού των δυο ομάδων.

Με σερί 0-7 η ΑΕΚ κατέβασε γρήγορα τη διαφορά (26-23) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όμως, ο Ολυμπιακός με κινητήριο μοχλό την ενέργεια που έβγαλε και την εκτελεστική ικανότητα του Ιωάννη Παπαπέτρου επανέφερε τη διαφορά στο +12 (41-29) για να λήξει το ημίχρονο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να προηγούνται με 43-34.

Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε πέντε λεπτά για να μετατρέψει το εύθραυστο 49-42 του 25’ σε 65-46 στο τέλος της περιόδου και ουσιαστικά να «καθαρίσει» τη νίκη.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και η ΑΕΚ κατάφερε να συμμαζέψει τη διαφορά με αποτέλεσμα το τελικό 78-67 να αφήνει τους «ερυθρόλευκους» μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν ο Ματ Λοτζέσκι που σημείωσε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Κεμ Μπιρτς έκανε ένα ακόμα double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 10 πόντους και 9 ασίστ και ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε καλά και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 43-34, 65-46, 78-67

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 9, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Χάκετ 1, Λοτζέσκι 17, Αθηναίου

ΑΕΚ (Ζντοβντς): Ούκιτς 14, Σάκοτα 14, Βασιλειάδης 11, Μιλόσεβιτς 5, Χαριτόπουλος, Ντίξον 10, Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 2

Φωτό: twitter.com/olympiacosbc

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.