Χάγκινς: «Θα παλέψουμε σκληρά κι ό,τι βγει»

Written by  Δεκ 26, 2015

Αποφασισμένος να παλέψει για το καλύτερο δυνατό για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου θα είναι ο Άρης, σύμφωνα με τον Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος τόνισε πως αυτό που θα χρειαστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό είναι να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένη και στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από τους διακριθέντες στην πολύ καλή παρουσία του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό και, μιλώντας στο agapotobasket.gr μίλησε για τα μυστικά των «κιτρινόμαυρων» που ξανακερδίζουν σταδιακά τους φιλάθλους τους, τις αδυναμίες που τους στέρησαν τη νίκη στο ΣΕΦ και τι θα πρέπει να διορθώσουν πριν μπουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση φια τον πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορα» να ξαναβρεθεί σε τελικό Κυπέλλου και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Με τον Ολυμπιακό πήγατε πολύ καλά για 35 λεπτά και ήσασταν κοντά μέχρι το τέλος. Τελικά τι συνέβη και χάσατε και, μάλιστα και με σχετική διαφορά;

Μείναμε από καύσιμα, μάλλον. Παίξαμε καλή άμυνα στα τρία τέταρτα του παιχνιδιού, όμως, οι αντίπαλοί μας κεφαλαιοποίησαν τα λίγα λάθη που κάναμε και ωφελήθηκαν στο τέλος του παιχνιδιού.

Όλοι βλέπουν ότι ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα, καθαρό μυαλό, καλή νοοτροπία. Ποιο είναι το μυστικό αυτού του καλού κλίματος στην ομάδα;

Ελπίζω ότι όντως βλέπουν όλοι ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε ομαδικά , ακούμε τους προπονητές μας, έχουμε πολύ καλό τεχνικό τιμ που μας προετοιμάζουν για τα παιχνίδια καλά. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Να μένεις προσηλωμένος στο πλάνο. Να υπάρχουν καλά πλάνα και η ομάδα να τα ακολουθεί. Πιστεύω ότι αυτό είναι που μας κάνει καλούς.

Έχετε ένα εξίσου πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Γνωρίζεις ότι ο Άρης είναι μακριά από τον τίτλο για αρκετά χρόνια και έχει μια καλή ευκαιρία τώρα. Πως προετοιμάζεσαι γι’ αυτό το παιχνίδι;

Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Έχουμε μεγάλο κίνητρο. Θα παλέψουμε πολύ, θα δουλέψουμε για τις μέρες που έχουμε μέχρι το παιχνίδι, θα παλέψουμε σκληρά και θα δούμε τι θα συμβεί.

Τι θα πρέπει να αλλάξει ο Άρης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για να κερδίσει την Κυριακή;

Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τέσσερα δεκάλεπτα. (Με τον Ολυμπιακό) ήμασταν καλοί για τρία δεκάλεπτα και πρέπει να συγκεντρωθούμε για ένα ακόμα δεκάλεπτο και ίσως μπορέσουμε να κερδίσουμε. Τέσσερα δεκάλεπτα συγκέντρωσης, σκληρή προσπάθεια και θα δούμε τι θα συμβεί. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.