MVP της χρονιάς ο Βεζένκοφ

Written by  Ιουλ 08, 2015

Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2014-15 κατέκτησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά με τη φανέλα του Άρη, τον οποίο οδήγησε στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος.

 

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη από τον ΕΣΑΚΕ έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων του Πρωταθλήματος, αλλά και απλοί φίλαθλοι, οι οποίοι σε ποσοστό 40% έκριναν το αποτέλεσμα.

Ο νεαρός φόργουορντ ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις τόσο του κοινού όσο και των δημοσιογράφων, προπονητών και αρχηγών, συγκεντρώνοντας 2.275 ψήφους σε σύνολο 5.700 συμμετεχόντων.

Ο Βεζένκοφ ήταν κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος όλων τη χρονιά που πέρασε, αφού κατάφερε να αναδειχθεί 1ος σκόρερ με 469 πόντους, 8ος σε εύστοχες βολές, 1ος σε εύστοχα δίποντα, 4ος σε εύστοχα τρίποντα, 2ος σε αμυντικά ριμπάουντ, 11ος σε επιθετικά ριμπάουντ, 2ος στα συνολικά ριμπάουντ, 16ος σε κλεψίματα, 4ος σε κερδισμένα φάουλ, 1ος σε κερδισμένα φάουλ με 112.

Ως προς την ομάδα του, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και πολυτιμότερος παίκτης σε 20 από τους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου και σε 3 από τα 11 των play off, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης του Άρη μετά τον Νέστορα Κόμματο της περιόδου 2003-2004 που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, μπαίνοντας σε αυτό το ολιγομελές τιμ που απαρτίζουν επίσης ο Χάρης παπαγεωργίου και ο τεράστιος Νίκος Γκάλης που κέρδισε αυτόν τον τίτλο συνολικά 11 φορές.

Είναι, μάλιστα, ο πρώτος παίκτης του «Αυτοκράτορα» που κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν από το 1993, όταν MVP ήταν ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλεϊ.

Ο νεαρός φόργουορντ αφήνει τον Άρη με τις καλύτερες αναμνήσεις για να αγωνιστεί το Ισπανικό Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχοντας, ωστόσο, αφήσει το στίγμα του στην αναγέννηση των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης.

 Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.