Ο Άρης τιμώρησε την αλαζονεία

Written by  Ιουν 03, 2015

Ο Άρης απέδειξε πως έχει ακόμα δυνάμεις και απέναντι σε έναν υπερόπτη Ολυμπιακό, επικράτησε σχετικά εύκολα με 84-74 στο τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών και έδωσε παράταση στη σειρά.

 

Μπορεί το «Nick Galis Hall» να ήταν άδειο, λόγω της γνωστής τιμωρίας των «κιτρίνων», μπορεί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, οι γηπεδούχοι να ηττήθηκαν χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση, όμως, στο μπάσκετ δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο παρκέ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, που αγωνίστηκαν και πάλι με τις γνωστές απουσίες των Νέιμικ και Αντεγκμπόγιε, δεν κρύφτηκαν πίσω από αυτό, αλλά έβγαλαν τον πληγωμένο τους εγωισμό, αγωνίστηκαν με πάθος και αποφασιστικότητα να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο και το κατάφεραν με εμφατικό τρόπο.

Απέναντί τους συνάντησαν έναν Ολυμπιακό, στον οποίο δε χωρούν οι δικαιολογίες της απουσίας των Σπανούλη και Πέτγουεϊ, αφού οι υπόλοιποι παίκτες εμφανίστηκαν ασύνδετοι, ανόρεχτοι και χωρίς να παρατάξουν την γνωστή αμυντική τους προσήλωση που φέτος τους έχει οδηγήσει σε αρκετές σημαντικές νίκες.

Ο Άρης προηγήθηκε με 7-0 στο 3’ και κατάφερε να διατηρεί με χαρακτηριστική άνεση την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, χωρίς ο Ολυμπιακός να μπορεί να αντιδράσει. Η ζώνη που χρησιμοποίησε ο Πρίφτης οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε πολλές λάθος επιλογές, ενώ η αστοχία τους από την περιφέρεια (6/34 τρίποντα) συνετέλεσε στο να μη μπορέσουν να επανέλθουν στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο, όμως, ο Άρης ήταν πολύ καλά στημένος, συγκεντρωμένος και δεν επέτρεψε να πλησιάσει τόσο ώστε να διεκδικήσει τη νίκη.

Κορυφαίος των νικητών ήταν για μια ακόμα φορά ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, που ήταν ασταμάτητος και τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη. Σπουδαία εμφάνιση και από τον Κώστα Χαρίση, ο οποίος κέρδισε τη μάχη της ρακέτας με τους ψηλούς του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τόρεϊ Τόμας είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μάτζαρης με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και ο Μπράιαντ Ντάνστον με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ, προσπάθησαν ατομικά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» στο σύνολό τους δεν παρουσιάστηκαν ως ομάδα.

Μέσα σε όλα, υπήρξε και περιστατικό απειθαρχίας με τον Δημήτρη Αγραβάνη να αντιδρά σε μια αλλαγή του και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον στέλνει απευθείας στα αποδυτήρια.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον σε τέταρτη αναμέτρηση, στην οποία ο Άρης θα επιδιώξει να πετύχει μία ακόμα υπέρβαση και να στείλει τον ημιτελικό σε Πέμπτη αναμέτρηση ή ο Ολυμπιακός, που στο μεταξύ επιστρατεύει και τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο αναγκάζει να ταξιδέψει εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει το 3-1 και θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα:21-18, 44-37, 65-57, 84-74

Άρης (Πρίφτης):Πάσαλιτς 9, Τσιάρας 2, Δήμας, Ριντ 5, Τόμας 12, Πουλιανίτης 3, Χαρίσης 17, Βεζένκοφ 28, Μούρτος 8

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):Χάντερ 11, Ντάνστον 8, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας 9, Λαφαγέτ 8, Λοτζέσκι 7, Πρίντεζης 13, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 14, Κατσίβελης 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.