Επεισοδιακά και πανηγυρικά ο Άρης στον ημιτελικό

Written by  Μάι 20, 2015

Σε μια επεισοδιακή αναμέτρηση που στο ξεκίνημά της λίγο έλειψε να «τιναχτεί στον αέρα», ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του τρίτου κατά σειρά προημιτελικού και με την νίκη του επί της ΑΕΚ με 79-68, πήρε «εκδίκηση» για τη βαριά ήττα του στο ΟΑΚΑ και μαζί το εισιτήριο για την τετράδα του Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Κόροιβος Αμαλιάδας.

 

Το παιχνίδι είχε έντονο παλμό από τους φιλάθλους του Άρη που γέμισαν το «Nick Galis Hall», οι οποίοι, ωστόσο, δημιούργησαν ένταση στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί για αρκετή ώρα. Στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, οι παικτες του Άρη επέστρεψαν περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και με «όπλο» την πολύ καλή τους άμυνα και αφού ανέβασαν τα ποσοστά τους στην επιθεση στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση που τους φέρνει στον ημιτελικό του Πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της. Η ΑΕΚ που αγωνίστηκε χωρίς τον Μαλικ Χαίρστον, ήταν αρκετά άστοχη και δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα του Άρη.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Λαμάρκους Ριντ είχε 13 πόντους, ενώ ο Τόρεϊ Τόμας είχε πληθωρική παρουσία σημειώνοντας 7 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 19 πόντους και ο Σκότι Ουίλμπεκιν 16, αλλά σε μια αναμέτρηση που η ΑΕΚ είχε μόλις 13/26 βολές και έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (37 έναντι 30), δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Τα δεκάλεπτα:19-24, 38-36, 59-50, 79-68

Άρης (Πρίφτης):Πάσαλιτς 12, Τσιάρας 4, Ριντ 13, Τόμας 7, Χαρίσης 8, Βεζένκοφ 15 , Νέιμικ 2, Μούρτος 12, Σίμτσακ 6

ΑΕΚ (Σάκοτα Ντρ.):Ουίλμπεκιν 16, Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 8, Σάκοτα 19, Κασελάκης, Σαρικόπουλος 3, Αθηναίου 8, Μιλόσεβιτς 2, Μενσά-Μπονσού 8, Ίνγκλις 4 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.