Με «αύρα»… Γκάλη και Λάσκαρη ο Άρης

Written by  Μάι 13, 2015

Υπό το βλέμμα του τεράστιου Νίκου Γκάλη σε ρόλο συμβούλου, αλλά και του νέου επενδυτή της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη, ο Άρης επικράτησε δύσκολα με 71-69 της ΑΕΚ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα… όλα του, με τις γεμάτες κερκίδες να θυμίζουν μεγάλες στιγμές της ένδοξης ιστορίας των δύο ομάδων, ενώ η αγωνία έμεινε ζωντανή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Μαλίκ Χέρστον, ωστόσο, παρέμεινε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους και, αν ο Ντούσαν Σάκοτα ευστοχούσε στο τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο, θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όμως, οι γηπεδούχοι στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν σημαντικό προβάδισμα που έφτασε και το +11 (63-52). Η «Ένωση», ωστόσο, δεν πτοήθηκε, μείωσε τη διαφορά, ισοφάρισε και στα τελευταία δευτερόλεπτα το παιχνίδι έγινε ακατάλληλο για καρδιακούς.

Ο Άρης τελικά ήταν ψύχραιμος από την γραμμή των βολών, προηγήθηκε με 71-69 και ο Σάκοτα έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ, με τους «κίτρινους» να πανηγυρίζουν το πρώτο βήμα για την τετράδα.

Ο Άντριου Νέιμικ ήταν ο κορυφαίος του Άρη με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Στέφεν Αντεγκμπόγιε με 16 πόντους, Μοχάμεντ Πάσαλιτς με 13 πόντους και 7 ασίστ και Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 17 πόντους, αλλά ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού αστόχησε στην τελευταία επίθεση, ενώ ο Τόμας Ντελινικάιτις ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-40, 63-52, 71-69


Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 13, Τσιάρας, Ριντ 6, Τόμας, Πουλιανίτης 3, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12, Νέιμικ 14, Μούρτος 3, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγε 16


ΑΕΚ (Σάκοτα Ντρ.): Γουίλμπεκιν 2, Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 18, Σάκοτα Ντούσ. 17, Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου 5, Μιλόσεβιτς 6, Μενσά-Μπονσού 6, Ίνγκλις 8


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.