Η ΑΕΚ απέσυρε τη φανέλα του Αμερικάνου (pics)

Written by  Απρ 18, 2015

Σε μια συγκινητική τελετή που σημαδεύτηκε από την παρουσία της ένδοξης ιστορίας της ΑΕΚ, η φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου κοσμεί πλέον την οροφή του ΟΑΚΑ, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «Παγκόσμιο» αρχηγό της «Ένωσης».

 

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ τίμησε τον Γιώργο Αμερικάνο, σε μια τελετή αντάξια της μεγάλης του προσωπικότητας και της βαριάς κληρονομιάς που άφησε ως παρακαταθήκη στις νεώτερες γενιές.

Παρόντες οι συμπαίκτες του στον μεγάλο θρίαμβο Στέλιος βασιλειάδης, Αίας Λαρεντζάκης , Λάκης Τσάβας, Πέτρος Πετράκης, Νίκος Νεσιάδης, αλλά και ο προπονητής που οδήγησε την «Ένωση» στην κορυφή της Ευρώπης, Νίκος Μήλας.

Τιμώμενα πρόσωπα επίσης, ο δημοσιογράφος Φαίδων Κωνσταντουδάκης, αλλά και ο Βασίλης Γεωργίου, η φωνή του οποίου ακόμα ξεσηκώνει ρίγη συγκίνησης, όταν κάποιος θυμάται την επική περιγραφή του ιστορικού αυτού αγώνα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τίμησε εκ μέρους της Πολιτείας τον Γιώργο Αμερικάνο, παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στην σύζυγό του, Πέπη, αλλά και την κόρη του, Χριστίνα, ενώ οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο πρόσωπό του αμαύρωσαν προς στιγμήν την όμορφη εκδήλωση.  

Ο Βασίλης Γεωργίου πήρε το μικρόφωνο και με τη μοναδική του φωνή μίλησε για τον ιστορικό θρίαμβο της ΑΕΚ, αλλά και τον Γιώργο Αμερικάνο, ενώ έδωσε το σύνθημα για την ανάρτηση στην οροφή του ΟΑΚΑ, αναφωνώντας «Γιώργο Αμερικάνε, σε αποθεώνει ο λαός της ΑΕΚ».

Τα δάκρια συγκίνησης δεν έλειψαν όταν δευτερόλεπτα αργότερα, μέσα σε επευφημίες όλων που όρθιοι χειροκροτούσαν, η φανέλα του «Παγκόσμιου» υψωνόταν στην οροφή του ΟΑΚΑ, ενώ στα matrixεμφανίζονταν φωτογραφίες του παίκτη-εμβλήματος της μπασκετικής ΑΕΚ.

Το agapotobasket.grβρέθηκε στο ΟΑΚΑ και σας παρουσιάζει το φωτορεπορτάζ τηε συγκινητικής εκδήλωσης.

DSC 0465

 

DSC 2383

 

DSC 2429

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.