Πρώτος και στα ριμπάουντ ο Διαμαντίδης!

Written by  Μαρ 24, 2015

Η συλλογή των ρεκόρ του Δημήτρη Διαμαντίδη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μετά την αναμέτρηση με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, καθώς ο γκαρντ του Παναθηναϊκού με τα δύο ριμπάουντ που πήρε, έφτασε τα 1.506 και πλέον, είναι πρώτος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

 

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ξεπέρασε τον για πολλά χρόνια συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Κώστα Τσαρτσαρή που τερμάτισε την καριέρα του –μέχρι πρότινος –πρώτος με 1.505 αμυντικά ριμπάουντ. Παράλληλα, δημιούργησε ένα ακόμα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς είναι πρώτος στην ιστορία του πρωταθλήματος ταυτόχρονα σε ασίστ, κλεψίματα και αμυντικά ριμπάουντ. Το τελευταίο, μάλιστα, επίτευγμα είναι ακόμα πιο σπουδαίο, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι αποτελεί στατιστικό στοιχείο, στο οποίο διακρίνονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα οι ψηλοί και όχι οι γκαρντ.

Αξίζει δε να σημειωθεί το γεγονός ότι το «παρθενικό» του ριμπάουντ το πήρε τη σεζόν ’99-’00 σε αγώνα του Ηρακλή όπου αγωνιζόταν με τον Ολυμπιακό, τη χρονιά εκείνη ολοκλήρωσε με συνολικά 19 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ στην τρέχουσα σεζόν μετρά ήδη 44.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.