Θέαμα και ανατροπές στην δεύτερη ημέρα

Written by  Οκτ 14, 2013

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και αγωνιώδη φινάλε συνεχίστηκε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 2013-14, την οποία κλείνει το αποψινό μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων».

 

Στο Ρέθυμνο, η τοπική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με όπλο το μακρινό σουτ κατάφερε να πάρει μια σημαντική διαφορά απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, αντέδρασαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και κατάφεραν να επικρατήσουν δύσκολα με 82-77.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην «κληρονομιά» της περσινής χρονιάς, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι, ενώ, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, πρόσθεσε πως αυτή η νίκη δίνει χρόνο στην ομάδα του για να γίνει καλύτερη. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ικάρου, Γιώργος Καλαφατάκης, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθειά τους, ενώ εξέφρασε τα παράπονά του για τον διαιτητή Σταματόπουλο, για τον οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν πρωταγωνιστής της αν»μέτρησης».

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-34, 62-59, 82-77

Στην Πάτρα, ο τοπικός Απόλλων μπήκε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, καθώς στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό έχτισε από νωρίς μια διαφορά, την οποία διατήρησε ως το τέλος, επικρατώντας εύκολα με
80-65.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Βετούλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο Πρωτάθλημα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλη ομάδα, τονίζοντας πως τρέφει μεγάλο σεβασμό απέναντί της. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιόγας, αναφέρθηκε στις «δομικές» ελλείψεις του Ηλυσιακού, με την αδυναμία της ομάδας του στις θέσεις «4» και «5», ενώ αναφέρθηκε και στη δύναμη της έδρας, ειδικά για ομάδες, όπως ο Απόλλωνας και ο Ηλυσιακός.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-35, 63-49, 80-65

Το πιο αμφίρροπο και εντυπωσιακό παιχνίδι της ημέρας έγινε στην Ελευσίνα, όπου ο Πανιώνιος, αν και βρέθηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, τελικά καρδιοχτύπησε και, αν ο Σπύρος Μαγκουνής του Πανελευσινιακού ευστοχούσε στο τρίποντο που επεχείρησε στην εκπνοή, η έκβαση του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Οι «κυανέρυθροι» προηγούνταν με επτά πόντους στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο, τελικά χρειάστηκαν και πολλή τύχη για να επικρατήσουν με 72-74.

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης στους παίκτες του για το πάθος τους, αλλά και στους φίλους της ομάδας που ακολούθησαν την προσπάθειά τους και τόνισε πως τους θέλουν πάντα δίπλα τους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-38, 57-56, 72-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.