Διαμαντίδης: ο άνθρωπος των ρεκόρ! (vids)

Written by  Οκτ 31, 2014

Ιστορία έγραψε για πολλοστή φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με την ασίστ που έδωσε στον Έι Τζέι Σλότερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην διοργάνωση που έπιασε τις 1.000 ασίστ.

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει από καιρό ανέβει στην κορυφή της λίστας των πρώτων στις ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, ξεπερνώντας τον μεγάλο Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος σταμάτησε στις 977, όμως, δεν σταμάτησε σε αυτή τη μία, αλλά μοίρασε συνολικά 10, φτάνοντας τις 1.009 ασίστ σε 228 συμμετοχές. Το ρεκόρ του δύσκολα θα απειληθεί, αφού ο μόνος εν ενεργεία παίκτης που ακολουθεί είναι ο Βασίλης Σπανούλης που, όμως, βρίσκεται αρκετά πίσω με 708 ασίστ σε 176 συμμετοχές. Αυτή είναι μία ακόμα διάκριση στην πλούσια συλλογή του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είναι επίσης πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης έχοντας 389 πριν από την αναμέτρηση με την Φενέρ και επίσης, είναι ο μόνος γκαρντ που βρίσκεται στο Top 50 των μπλοκέρ (16ος) με συνολικά 105 κοψίματα στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο την 1.000η ασίστ που μοίρασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά και το βίντεο – αφιέρωμα που ετοίμασε γι’ αυτόν η Ευρωλίγκα: 

 

 

 

 Πηγή: Euroleague Basketball


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.