Το πρώτο... δίποντο

Written by  Οκτ 12, 2014

Με πρώτο σκόρερ τον Σλότερ( 18 πόντοι) και κορυφαίο του παρκέ τον Εστεμπάν Μπατίστα(14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) οι «πρασινοι» κέρδισαν 76-66 της Νέας Κηφισίας στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησαν με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγώνα με 8 μόλις παίχτες αφού οι τραυματισμοί έχουν αποδεκατίσει την ομαδα η ΑΕΝΕΚ από την μεριά της προσπάθησε να φάνει ανταγωνιστική αλλα ήταν άστοχη και νευρική και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι «πρασινοι» μπορεί και να είχαν στο μυαλό τους και την Ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα την Παρασκευή κόντρα στην Τουρουφ στο ΟΑΚΑ.

Πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές ο Εστεμπάν Μπατίστα που τα έκανε όλα σε επίθεση( 14 πόντοι) και άμυνα(10 ριμπάουντ) στο πρώτο επίσημο double-double με τη φανέλα του «εξάστερου». Ο Ουρουγουανος σέντερ είχε επίσης και , 4 κερδισμένα φάουλ και 2 κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής δείχνοντας για ακόμα μια φόρα ποσό καλά έκανε ο Ιβάνοβιτς που επέμενε για την απόκτηση του αλλα και η διοίκηση της ομάδας που τον έφερε στο σύλλογο.

Αριθμός κλειδί το οχτώ!! Τόσοι ήταν οι παίχτες που είχε στη διάθεση του ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που βλέπει την ομαδα του να αποδεκατίζεται. Έπαιξαν οι Σλότερ, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα και Μπλουμς.

Η αναμέτρηση

Δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός αφού ήταν άστοχος και νευρικός, αλλα πάρα όλα αυτά βρήκε τρόπο να ξεφύγει στο σκορ και να προηγηθεί 15-11 η διαφορά θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη αν η Κηφισιά δεν ήταν τόσο καλή στα επιθετικά ριμπάουντ(6 επιθετικά).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα ξέσπασμα των πρωταθλητών. οι «πρασινοι» έτρεξαν ένα σερί 10-2 με κύριο εκφραστή τον Γιάνις Μπλούμς(3/4 τριποντά) και προηγήθηκαν 25-13 και στη συνεχεια 32-15. Σε εκείνο το σημείο η Κηφισιά αντέδρασε χαμήλωσε το σχήμα της και κατάφερε να μειώσει στους 10 ποντους(32-22) και έπρεπε να χρειαστεί η «επιστράτευση» του Μπατίστα για να επανέλθει η διαφορά στους 13 με 15 ποντους(39-24 ημίχρονο).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς τέλειωσε η δεύτερη με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά και μάλιστα να την φτάνει μέχρι και στους 18 ποντους. Το +18 (50-32) έγινε 58-45 στο 30', με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να "χτυπάει" μέσα στο καλάθι. Έτσι κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό, αλλά και να πάρει πόντους από τον Δημήτρη Μαυροειδή, που μαζί με τον Μιχάλη Κακιούζη συνέθεσαν ένα άκρως αποτελεσματικό δίδυμο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε στο βράχο που λέγεται Μπατίστα που με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε βοήθησε τον Παναθηναϊκό στη διατήρηση της διαφοράς.
Στην τελευταία περίοδο το μονό που κατάφερε η ομαδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν να ρίξει τη διαφορά στους 9 ποντους(63-54). Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Μπατίστα κύριο εκφραστή δεν επέτρεψε στην ΑΕΝΕΚ να πιστέψει σε κάτι καλύτερο. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 76-66 να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα και να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στην ευρωλίγκα την Παρασκευή(17/10).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-11, 39-24, 58-45, 76-66

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 18 (2), Μποχωρίδης 6, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3).

ΑΕΝΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Καυκής 6 (2), Γιούιν 2, Λιακόπουλος 1, Πόποβιτς 4, Πεσάκοβιτς 7 (1), Μαυροειδής 9, Ψαθάς 10, Κακιοιύζης 10 (2), Τσαλδάρης 14 (4), Ντούβνιακ 3, Ντέιβις.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.