Με την «αύρα» του Γκάλη, εύκολα ο Άρης τη Μπάνβιτ

Written by  Σεπ 20, 2014

Ο Άρης έκανε εμφάνιση από τα παλαιά και με το νέο «αίμα» της ομάδας να δείχνει δείγματα του ταλέντου και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για αναγέννηση του, πήρε εύκολη νίκη απέναντι στην τουρκική Μπάνβιτ με 66-48 και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον Νίκο Γκάλη στην πρεμιέρα του τουρνουά προς τιμήν του.

 

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησαν μουδιασμένα, όμως, στη συνέχεια, έπαιξαν ελεύθερα, καθοδηγούμενοι από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ που φαίνεται πως θα είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας και χάρισαν κατά διαστήματα πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» είδε και τα νέα αποκτήματα της ομάδας να προσαρμόζονται και να δείχνουν καλά στοιχεία, ενώ οι συνεργασίες και τα συστήματα δούλεψαν, αφήνοντας μια πολύ θετική εικόνα για το τι μπορεί να περιμένει κάποιος σε μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, αλλά δείχνει πως –με την ισχυρή παρουσία και φυσιογνωμία του Νίκου Γκάλη να ηγείται της προσπάθειας- θα βρει σύντομα το δρόμο του.

Κορυφαίος για τους οικοδεσπότες του τουρνουά είναι ο Αλέξανδρος βεζένκοφ, στις πλάτες του οποίου αναμένεται να στηριχθεί ο φετινός Άρης. Ο νεαρός φόργουορντ έσπασε τα «κοντέρ» σημειώνοντας 26 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Καλή εμφάνιση με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ από τον Τόμας, ενώ 13πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ είχε ο Γκίκας.

Από την τουρκική ομάδα, 11 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Ρόουλαντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 35-18, 46-31, 66-48

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 6, Γκίκας 13, Ριντ 7, Τόμας 16, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 26, Νέιμικ 10, Μούρτος 5, Σίμτσακ 1, Φλιώνης 1

Μπάνβιτ (Λούκιτς): Βεϊσέλογλου 2, Ρόουλαντ 11, Ουλουσόυ, Κάνταν 8, Έντζ 3, Ντέιβις 7, Μεχία, Βερεμένκο 4, Σίμμονς 5, Γκετσίμ 2, Μουτάφ, Οζέρ 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.