Νίκος Γκάλης: «Simply the Best»

Written by  Σεπ 20, 2014

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 1ο «Nick Galis Cup» προς τιμήν του μεγαλύτερου καλαθοσφαιριστή που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ, με τις τέσσερις ομάδες που παίρνουν μέρος να χαρίζουν όμορφο θέαμα και στιγμές συγκίνησης.

 

Σε μία θερμή και ήρεμη σε γενικές γραμμές ατμόσφαιρα, φίλαθλοι του Άρη και όχι μόνο βρέθηκαν στο γήπεδο που φέρει το όνομά του και χάρισε μοναδικές στιγμές σε όλη την Ελλάδα και τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον μεγάλο Νίκο Γκάλη.

Τόσο το αγωνιστικό όσο και το οργανωτικό κομμάτι στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ και ο ίδιος έδειξε για μία ακόμα φορά συγκινημένος και ευχαρίστησε τον κόσμο για την τιμή που του γίνεται, ενώ κάλεσε όλους να συσπειρωθούν στην προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά προβλήθηκε ένα πεντάλεπτο βίντεο με ορισμένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα –όσα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα βίντεο- του Νίκου Γκάλη και όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, φίλαθλοι, παράγοντες, παίκτες και δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι υπό τους ήχους, ποιου άλλου, του «Simply the Best», όπως αξίζει, άλλωστε στον άνθρωπο που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος δεσμεύθηκε απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας ότι ο Άρης θα επιστρέψει δυνατός, μεγάλος, πρωταγωνιστής και πρωταθλητής, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια για την αναγέννηση του πάλαι ποτέ Αυτοκράτορα.

Το γήπεδο σείστηκε από την ιαχή «Νίκος Γκάλης οε οε», όταν ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ μπήκε στο κέντρο του γηπέδου και απηύθυνε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας. Αμήχανος και σεμνός, όπως πάντα, ευχαρίστησε τις ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά και έστειλε ένα ακόμα μήνυμα προς όλους να μείνουν ενωμένοι και να συνταχθούν στην προσπάθεια που κάνει ο Άρης να ξαναβρεί το δρόμο του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αυτό θα συμβεί τόσο στο μπασκετικό τμήμα όσο και στο ποδοσφαιρικό.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Γκάλης πήγε στους πάγκους των ομάδων και χαιρέτισε έναν έναν όλους τους παίκτες και, στη συνέχεια, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ομάδων.

Στο ημίχρονο έγιναν οι βραβεύσεις με το κλίμα να είναι θερμό και το χειροκρότημα άπλετο, αποδεικνύοντας πως ο Άρης παραμένει μια μεγάλη οικογένεια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων του Άρη και γηραιότερος αθλητής του συλλόγου, Αστέριος Γούσιος συγκινημένος παρέλαβε την πλακέτα του και ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, αφιερώνοντας την τιμή που του έγινε στους συναθλητές του με τους οποίους έβαλαν μαζί τα θεμέλια για τη μεγάλη ιστορία της ομάδας.

Ο κ. Πέτρος Ράσογλου, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη για την προσφορά της οικογένειάς του στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος αφιέρωσε την βράβευση στον πατέρα του Αχιλλέα και επί χρόνια γραμματέα και διευθυντή του ΑΣ, ενώπιον του οποίου υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στον Άρη, ο Νίκος Γκάλης.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η «ψυχή» της ομάδας Σόλων Υψηλάντης, ο οποίος παρέλαβε περιχαρής την πλακέτα για την προσφορά του σε όλα τα τμήματα του συλλόγου, ο οποίος ευχήθηκε καλύτερες μέρες για τον Άρη και κάλεσε τους φιλάθλους να γιορτάσουν μαζί τα…200 χρόνια της ομάδας!

Ακολούθησε το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης με τον Άρη να επικρατεί εύκολα στην πρώτη αναμέτρηση της τουρκικής Μπάνβιτ.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων χάρισαν στον Νίκο Γκάλη από μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, ενώ ανακοινώθηκε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από αυτή την πρωτοβουλία θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αμέσως μετά, βραβεύθηκε και από τον Παναθηναϊκό για την προσφορά του και στο «τριφύλλι», με τη φανέλα του οποιου ολοκλήρωσε την καριέρα του. Ο ίδιος, μάλιστα, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Μάνο Παπαδόπουλο, αστειεύθηκε λέγοντας πως χάρηκε για τη νίκη της ομάδας και πως, «αν συνεχίζουν να κερδίζουν, θα έρχομαι κάθε μέρα!».

Πριν από την έναρξη της δεύτερης αναμέτρησης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης και ο Νίκος Γκάλης απηύθυναν χαιρετισμό στις αποστολές των δύο ομάδων.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.