Γιαννακόπουλος: «”Ελληνικός” Παναθηναϊκός και νέος πρόεδρος»

Written by  Ιουν 11, 2014

Την υπόσχεση ότι ο νέος Παναθηναϊκός θα είναι πιο ελκυστικός και θα βασίζεται σε κορμό Ελλήνων παικτών έδωσε ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Διανακόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε την αλλαγή στην προεδρία της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος θα είναι παρών.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για την επόμενη μέρα του νταμπλ στην ομάδα, την έλευση του νέου προπονητή, την κόντρα του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, από τους οποίους τόνισε πως περιμένει μια δημόσια «συγνώμη», τα προσωπικά του λάθη, την αλλαγή στην προεδρία της ομάδας, λλά και το γενικότερο πλάνο για την διατήρηση του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Ελλάδας και την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Γιαννακόπουλος εξήγησε τους λόγους που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη, ενώ ευχαρίστησε και τους εργαζομένους στην ΚΑΕ.

«Όπως και πέρσι έτσι και φέτος επιλέξαμε την άμεση επαφή με τους εκπροσώπους του Τύπου. Θεωρούμε ειλικρινή αυτή τη σχέση και είναι χαρά μου να απαντήσω στις ερωτήσεις και τις απορίες σας. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους κ.κ. Σίντιακ, Μοιρέα, Κατσογιάννη, Παπαδόπουλο και όλα τα παιδιά στο γραφείο που δουλεύουν 24 ώρες για να έρχονται τα τρόπαια», δήλωσε και, αναφερόμενος στην χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, τόνισε:

«Η χρονιά ολοκληρώθηκε με νταμπλ. Στη μεταβατική περίοδο πήραμε τέσσερις τίτλους. Μας γεμίζει χαρά, αλλά αποτύχαμε σε κάποια πράγματα. Στόχος μας ήταν σταδιακή ελληνοποίηση και να παίζει η ομάδα ελκυστικό μπάσκετ, κάτι που δεν πετύχαμε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο κύριος Πεδουλάκης. Δεν ήταν ευχαριστημένος ο κόσμος ούτε κι εμείς. Ευχαριστώ τον κύριο Πεδουλάκη για τη συνεργασία μας. Προσέφερε και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Ότι δεν ταυτίστηκαν σε κάποια στιγμή οι απόψεις μας δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τη δουλειά του.

Ακολούθως φτάσαμε στον Φραγκίσκο (σ.σ. Αλβέρτη). Είναι «στρατιώτης» του Παναθηναϊκού και πάντα παρών για εμάς. Πρόκειται για τον κορυφαίο αθλητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Κρίθηκε ότι ήταν ο κατάλληλος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δικαιωθήκαμε παρά το γεγονός ότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός μίκρυνε. Η ψυχολογία άλλαξε, αλλά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ως διευθυντής έχει να προσφέρει περισσότερα. Εκεί θα είναι του χρόνου. Πιστός όπως πάντα».

Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε επίσης για την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, την εισήγηση για «ελληνοποίηση» του ρόστερ και τις απαιτήσεις που προκύπτουν για το μέλλον.

«Όπως γνωρίζετε, νέος προπονητής μας είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Εξέφρασε απόλυτη πίστη στο πλάνο μας. Τα έργα του, οι τίτλοι και η δουλειά του ως προπονητής και παίκτης τα λένε όλα. Θεωρούμε ότι είναι ο κατάλληλος. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός. Θα ρίξει βάρος στους νέους Έλληνες παίκτες. Το λέω και το επαναλαμβάνω για να ξέρετε τι θα επακολουθήσει. Την ομάδα τη φτιάχνει ο προπονητής».

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, απάντησε και στους ισχυρισμούς που αοφρούσαν το πρόσωπό του και την φημολογούμενη ανάμιξή του αναφορικά με τις επιλογές του ρόστερ: «Ουδέποτε ανακατεύτηκα εκτός από δύο φορές στις μεταγραφές. Στη μεταγραφή του Καπόνο πέρσι, ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα και ο Πινγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος Κινέζος στην Ευρώπη. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιους παίκτες και πιστεύω να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές νέων παικτών για να χτίσουμε την ομάδα της επόμενης δεκαετίας».

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας και για τη νέα χρονιά, αυτοί, όπως ήταν λογικό, ήταν ξεκάθαροι: «Στόχος μας είναι να δώσουμε τα πάντα για το Φάιναλ Φορ. Το έχουμε απλοποιήσει λες και είναι εύκολο. Παλαιότερα, με πολύ υψηλότερο μπάτζετ, «φτύναμε αίμα» για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν είναι κάτι απλό. Εμείς ακόμα μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι ότι ανέβασα ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Έχουμε φτιάξει τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και με μεγάλους συλλόγους, όπως η ΤΣΣΚΑ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία».

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, απο τους οποίους εξέφρασε την απαίτηση να του ζητήσουν συγνώμη για τα όσα έχουν δηλώσει εναντίον του: «Μου επιτέθηκαν με ύβρεις μετά τον τελικό Κυπέλλου του 2013. Χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο μιλάνε για διαιτησία και στημένο σύστημα. Η ΕΦΙΠ δεν έχει αποφασίσει για τους Αγγελόπουλους. Δεν μπορώ να αμύνομαι και να μου λένε ότι εγώ επιτίθεμαι. Αυτοί το κάνουν. Για να συνεργαστώ με τον Ολυμπιακό και τους κυρίους Αγγελόπουλους οφείλουν να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη».

Στη συνέχεια, έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας του στην προεδρία της ΚΑΕ, αλλά και για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, δίνοντας την υπόσχεση πως ο διάδοχός του στην προεδρία θα συνεχίσει επάξια το έργο του: «Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για να είμαι στον Παναθηναϊκό. Όλοι μας είχαν τελειωμένους. Ο Παναθηναϊκός υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Έχω τους κατάλληλους ανθρώπους για να το τρέξουν. Η οικογένειά μου έχει χαρίσει κληρονομιά στον Παναθηναϊκός πώς να λειτουργεί μία ΚΑΕ για να είναι πετυχημένη. Θα υπάρξει ένα διευρυμένο ΔΣ με ανθρώπους για να τρέχει η ομάδα. Φυσικά και θα είμαι παρών. Η επαγγελματική μου ατζέντα, όμως, είναι τόσο βεβαρημένη που δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι κάθε στιγμή.

Δεν θα είμαι πρόεδρος. Ο καθένας θα έχει τον ρόλο του σε μια διοικούσα επιτροπή. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Είναι άνθρωποι που είναι μέσα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έχουν βοηθήσει από διάφορες θέσεις, σε λίγες μέρες θα ενημερωθείτε».

Ο κ. Γιαννακόπουλος απέφυγε να αναφερθεί σε μεταγραφικά ζητήματα, παραπέμποντας στον νέο προπονητή της ομάδας: «Αυτά θα σας τα πει ο προπονητής. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα στήσουμε την ομάδα για την καινούρια σεζόν. Θα υπάρξουν αλλαγές, πολλοί δεν θα είναι του χρόνου. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα. Δεν άρεσε σε μένα, στον κόσμο και ούτε σε σας αυτή η εικόνα», σχολίασε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο. «Ναι, βέβαια, μπορεί να γίνει. Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη φήμη περί αυστηρής και σκληρής πειθαρχίας που ακολουθεί τον κ. Ιβάνοβιτς, ο κ. Γιαννακόπουλος υπερασπίστηκε θερμά την επιλογή του: «Αυτός ήταν και ο λόγος που τον επέλεξα. Πιστεύω στον κύριο Ιβάνοβιτς και στον τρόπο που δουλεύει και γι’ αυτό ήταν η πρώτη μας επιλογή. Συζήτησα με τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη για τον κ. Ιβάνοβιτς. Αμέσως συμφώνησε και μου είπε ότι θα ήταν χαρά του να έρθει και να υπηρετήσει αυτό το πλάνο».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως η διοίκηση της ομάδας θα δώσει πίστωση χρόνου προκειμένου να απορροφηθούν και νέα παιδιά και να πάορυν τις ευκαιρίες τους, ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστεί και στο μέλλον.

«Για να μπορέσεις να μην χτίσεις στην άμμο, θα πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου. Εγώ θα τη δώσω. Αυτό που θα ήθελα δεν θα είναι να δω μόνο κούπες, θέλω μία ομάδα με ομοιογένεια και δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και το κύπελλο του χρόνου. Αυτοσκοπός είναι να χτίσουμε ομάδα για το μέλλον. Ευπρόσδεκτη βέβαια είναι η οποιαδήποτε κούπα», σημείωσε, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία του Δημήτρη Πρίφτη ως βοηθός προπονητή του νέου Ομοσπονδιακού προπονητή, Φώτη Κατσικάρη, σχολίασε:

 «Αυτές τις ημέρες θα αποφασίσουμε ποιοι θα είναι οι βοηθοί προπονητές. Θα το συζητήσουμε με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ευχαριστώ τον κύριο Πρίφτη, τον κύριο Μανωλόπουλο και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά θα αποφασίσει ο προπονητής ποιοι θα είναι οι βοηθοί του».

Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε και για την παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας, την δικαίωση της πίστης του, αλλά και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για την ομάδα.

 «Με τα χρήματα και τον χρόνο που επενδύσαμε είχαμε σκοπό να πανηγυρίσουμε τις κούπες. Όλοι μιλούσαν για λευκή πετσέτα και ναυάγια. Εγώ μέσα μου το πίστευα, όπως κι έγινε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις επιτυχίες και παράλληλα να χτίζεις για το μέλλον. Όταν είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν ως στόχο να υπάρξει ελληνοποίηση της ομάδας και να είναι καλύτερο το θέαμα, καταλαβαίνετε τι λέω».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε και την επιστροφή του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον ρόλο που είχε μέχρι πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. «Ανέφερα και πριν ότι μιλώντας μαζί του καταλήξαμε και οι δύο στο πόστο του διευθυντή ομάδος, του τιμ μάνατζερ, αυτό που είχε τα τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να λυθούν οι διαφορές του με τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Γιαννακοπουλος σημείωσε:  «Θεωρώ πως η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Έχουν πάρει άλλη απόφαση οι κύριοι Αγγελόπουλοι. Δεν είναι στο χέρι μου, είναι δικό τους θέμα».

Το ερώτημα μιας τελευταίας παρουσίας του Δημήτρη Διαμαντίδη στην Εθνική είναι πάντα επίκαιρο και δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη συνέντευξη του προέδρου του Παναθηναϊκού, ο οποίος ρωτήθηκε αν θα τον προέτρεπε να επιστρψει. «Εγώ θα ήθελα να παίζουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες στην Εθνική. Είναι θέμα του Δημήτρη, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική Ομάδα και τη σημαία μας. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του».

Επανερχόμενος σε μεταγραφικά θέματα και την πιθανότητα επαναπροσέγγισης των Βουγιούκα και Καλάθη, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σημείωσε: «Σίγουρα και ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τις περιπτώσεις που κοιτάμε όπως και όλοι οι Έλληνες κορυφαίοι παίκτες. Αν ήμουν προπονητής εγώ, θα πήγαινα να πάρω δώδεκα Έλληνες. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής. Να μην ξεχνάμε πως έχουμε τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο που είναι μεγάλα ταλέντα. Ειδικά ο Χαραλαμπόπουλος, κατά την άποψή μου, μπορεί να είναι σε λίγα χρόνια ηγέτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για το κατά πόσο η οικογένεια Γιαννακόπουλου κινείται επιχειρηματικά σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας: «Συνεχίζουμε σαν οικογένεια να μην έχουμε διώξει κανέναν από καμία επιχείρηση και να μην έχουμε μειώσει μισθούς. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Υπάρχουν ισολογισμοί, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα θέλει. Τα συμβόλαια είναι περισσότερο θέμα του ΕΣΑΚΕ».

Όσον αφορά τα κριτήρια που τον ώθησαν να επιλέξει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νέα εποχή, ανέφερε: «Τα πιστεύω του γύρω από τον αθλητισμό. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Το πιστεύω κι εγώ ότι έτσι έρχονται τα αποτελέσματα μέσα από τη δουλειά. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ευτυχώς συμφωνήσαμε σε όλα».

Σε ερώτηση σχετικά με το ρίσκο να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Φραγκίσκο Αλβέρτη που δεν είχε πρότερη εμπειρία και όχι σε κάποιον προπονητή, ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε και πάλι δικαιωμένος για την επιλογή του. «Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι έγινε και προπονητής. Με τις δικές μου γνώσεις μπάσκετ που είναι μικρές, είναι πετυχημένος. Θεωρώ ότι βοήθησε ψυχολογικά καθώς είναι μετρ σε αυτά».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έκανε και την αυτοκριτική του για τα λάθη που, όπως παραδεχθηκε, έκανε και δήλωσε μετανιωμένος περισσότερος για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του τρίτου τελικού: «Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη ήταν ότι από τον ενθουσιασμό, τη συγκίνηση ή τον εκνευρισμό της στιγμής είπα πράγματα που δεν θα έπρεπε. Έχω μετανιώσει για τις δηλώσεις που έκανα μετά τον τρίτο τελικό. Αυτό νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Σίγουρα νομίζω ότι έκανα πολλά λάθη».

Πηγή: paobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.