Αυτοκτονία ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ!

Written by  Μαρ 08, 2014

Την απόλυτη καταστροφή έζησε ο Παναθηναϊκός, καθώς απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, η οποία ερχόταν στο ΟΑΚΑ με το χειρότερο ρεκόρ στον όμιλο, ηττήθηκε με   και ουσιαστικά όχι μόνο αποχαιρέτησε την προσπάθεια κατάληψης της δεύτερης θέσης στον όμιλο, αλλά μπαίνει και σε σοβαρές περιπέτειες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη της έδρας τους και πλέον με ρεκόρ 4-5 στον όμιλο, ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό και την Φενέρ, δίνοντας πια στην Μάλαγα την ευκαιρία να περάσει στην τρίτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας καλή κυκλοφορία στην επίθεση, αλλά κακές επιλογές στην άμυνα, με αποτέλεσμα, παρά το δυνατό του ξεκίνημα, να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και με τον Νοτσιόνι να κάνει όλη τη ζημιά, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 18-18.

Πανομοιότυπο ήταν και το δεύτερο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να χάνουν πολλά αμυντικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η Λαμποράλ, παρά την αστοχία της να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, που στη λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε μπροστά με βραχεία κεφαλή 27-28.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι Ισπανοί κατάλαβαν ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε καλό βράδυ και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα, καταφέρνοντας να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (38-50) και να κλείσουν την περίοδο μπροστά στο σκορ με 44-55 και τις πρώτες λογικές ανησυχίες να κάνουν την εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο τέλος του αγώνα, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 46-61 και πλέον δεν είχε καμία ελπίδα με τον τρόπο που αγωνιζόταν να γυρίσει το παιχνίδι. Το μόνο που ήταν να μειώσει τη διαφορά στο 61-65, ωστόσο, το τελικό σκορ έγραψε 61-68 με τον Παναθηναϊκό να κλωτσά μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην τρίτη θέση του ομίλου σε απόσταση αναπνοής από την Αρμάνι.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες, αφού κινδυνεύει πια ακόμα και με αποκλεισμό και με δεδομένο το πρόγραμμα – φωτιά που ακολουθεί, κάθε χαμένο παιχνίδι στο εξής μπορεί να σημάνει και καταδίκη.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 15 πόντους προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά μαζί με τον Ράιτ που προσέφερε άλλους 12 δεν είχαν συμπαράσταση από τους άλλους παίκτες, ενώ από την πλευρά της Λαμποράλ Κούτσα που πέτυχε μια ανέλπιστη νίκη γοήτρου, ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν ο κορυφαίος.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.