«Ο νέος κύκλος άρχισε»

Written by  Αυγ 25, 2019

Ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό καλοκαίρι ήταν το φετινό για την Εθνική Γυναικών. Ελλείψει συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για φιλικά παιχνίδια καθώς οι αλλαγές πολλές.

Νέο προπονητικό τιμ και για πρώτη φορά οι κλήσεις δεν είχαν τα ονόματα των Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου και Λολίτα Λύμουρα. Και οι τρεις ανακοίνωσαν ότι σταματάνε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έτσι νέα σελίδα ανοίγει για την Ελλάδα, με τη σκυτάλη να περνάει στη νέα γενιά.

Για αυτή τη νέα σελίδα και τις πρώτες στιγμές της γράφει η Άρτεμις Σπανού στο προσωπικό της μπλογκ στο agapotobasket.gr

«Η ανακοίνωση της Εθνικής Ομάδας γυναικών έγινε και για πρώτη φορά δεν γράφτηκαν τα ονόματα της Εβινας, της Στέλλας , της Λολιτας και εκεί συνειδητοποιείς ότι το γεγονός πως είπαν ότι αποσύρονται από την εθνική ομάδα είναι αληθινό και όχι κάποιο αστείο που θέλησαν να κάνουν. Όπως είπε και η Εβίνα όμως, ένας κύκλος έκλεισε και ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει ένας καινούργιος. Και αυτό έγινε. Νέα ονόματα στην κλήση της ομάδας και ήρθε και για εκείνες η ευκαιρία και η κλήση αυτή που περίμεναν για τη δουλειά που έχουν βάλει και για το όνειρο.

Η ομάδα μαζεύτηκε 4 Αυγούστου και αν και ήμασταν μέσα στο καλοκαίρι, όλες οι κοπέλες είχαμε διάθεση και όρεξη για τη συνάντηση και τις προπονήσεις και μέρες που θα περάσουμε μαζί. Μια βδομάδα προπόνηση και μετά ταξίδι στην Κίνα. Σίγουρα ο κόουτς δεν είχε το χρόνο να βάλει και να αναλύσει πολλά και όσα ήθελε αλλά με το χρόνο που είχε μας ετοίμασε για το ταξίδι μας και τα 3 μας παιχνίδια. Ο σκοπός αυτών των παιχνιδιών είναι να δει που βρίσκεται η ομάδα και πως η φιλοσοφία του μπορεί να μας ταιριάξει και να τον μάθουμε αλλά και να μας μάθει και εκείνος με τη σειρά του.

13 Αυγούστου ξεκινήσαμε μετά την πρωινή μας προπόνηση και στις 14 Αυγούστου ήμασταν στο ξενοδοχείο μας στη Κίνα. Μια προπόνηση στις 15 του μήνα και μετά ήρθαν 3 συνεχόμενα παιχνίδια με Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο και την οικοδέσποινα την Κίνα!! Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι 3 δυνατά παιχνίδια και ξέραμε ότι παίζουμε με ομάδες που έχουν κάνει προετοιμασία και είναι έτοιμες για το δικό τους μεγάλο τουρνουά. Ο κόουτς δοκίμασε πράγματα σε όλα τα παιχνίδια και πήρε τις εικόνες που έπρεπε να πάρει και από εκεί και πέρα κρατάμε τα θετικά μας και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά να βελτιωνόμαστε.
Πολύ ωραία εμπειρία και ειδικά για όσες δεν είχαν ξανά ταξιδέψει στην Κίνα. Πιστεύω πως πολλές έφυγαν από εκεί έχοντας κερδίσει κάτι. Ένα ταξίδι που μας έδωσε εμπειρίες και μας έκανε καλύτερες κάθε μια ξεχωριστά.

Διαφορετικός κόσμος η Κίνα μπορώ να πω, από τα σπίτια, τον κόσμο, τον τρόπο ζωής, οι μυρωδιές, το φαγητό, ακόμα και το ξενοδοχείο και η συμπεριφορά τους...είχαμε θεματάκια με το φαγητό η αλήθεια είναι αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι καμία μας δεν θα φάει ρύζι για τον επόμενο μήνα!!!! Επίσης κάτι που δεν περίμενα και με ξάφνιασε ήταν το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι μας με την Κίνα και πριν μπούμε στο πούλμαν για την επιστροφή στο ξενοδοχείο, πλήθος κόσμου ήταν έξω από το γήπεδο και μας αποθέωσε κυριολεκτικά! Λες και είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα, έτσι νιώσαμε.  Οπότε καταλήγω στο ότι όλα είναι εμπειρίες και αυτό το ταξίδι επίσης. Νιώθω τυχερή που μπόρεσα να το κάνω και να το κάνω με τη συγκεκριμένη ομάδα. Ωραία παρέα με διαφορετικούς χαρακτήρες που με κάποιο τρόπο όλες κολλούσαμε.

Και το τελευταίο και καλύτερο μας το κράτησαν για το τέλος οι Κινέζοι. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας ξημερώματα και συγκινητικά 3 το πρωί της Δευτέρας( ώρα Ελλάδας) και επιτέλους προσγειωθήκαμε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13:45 της Τρίτης!!! Ταλαιπωρία αλλά καταφέραμε και αυτό να το διασκεδάσουμε!!!

Ραντεβού πάλι το Νοέμβριο για τα δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια μας με Σλοβενία και  Ισλανδία. Εις το επανιδείν κοριτσάρες!!!!!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.