Σπανού: «Η Εθνική Ομάδα έχει πολύ μέλλον»

Written by  Ιουν 29, 2015

Η Άρτεμις Σπανού ήταν από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

 

Μιλώντας στο agapotobasket.gr και τη Σεβαστή Βρακατσέλη αναφέρεται στην πορεία της Εθνικής Ομάδας, εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον της ομάδας και αναζητά ανάσες ξεκούρασης για τον εαυτό της, ώστε να σκεφτεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας της.

Πως αποτιμάς την εμπειρία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

«Ήταν μια φοβερή εμπειρία για εμένα αυτό το πανευρωπαϊκό. Έπαιξα αντίπαλη με παίκτριες υψηλού επιπέδου, κατάφερα να πάρω εμπειρίες, να δω τι πράγματα πρέπει να βελτιώσω στην ατομική τεχνική μου και επίσης
-και πιο σημαντικό- ήμουν μέλος μια ομάδας η οποία ήταν... ΟΜΑΔΑ! Ήμασταν όλες μια “γροθιά” και τα συναισθήματα που ένιωσα όλο αυτό τον καιρό είναι και θα μείνουν αξέχαστα! Πήρα αρκετά πράγματα και έμαθα πολλά από τις συμπαίκτριες μου, οι οποίες με βοήθησαν σε πολλά πράγματα όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν μαζί. Από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα μας.».

DSC 7254
Έπαιξε ρόλο και η αγάπη του κόσμου;

«Μπορώ να πω ότι ο κόσμος ενδιαφέρθηκε πολύ για την πορεία μας και την εξέλιξη μας. Δεχτήκαμε πολλά μηνύματα όλες μας και αυτό μας έδινε περισσότερη δύναμη για τα επόμενα παιχνίδια. Ήταν κάτι το ωραίο και τους ευχαριστούμε όλους για αυτό.».

Στην αρχή λίγοι σας υπολόγιζαν, όμως, τους διαψεύσατε φτάνοντας μια “ανάσα” από την πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες τις διοργάνωσης. Πως αισθάνεσαι για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η παρουσία σας;

«Η αλήθεια είναι ότι φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση της 8αδας, αλλά, δυστυχώς, έτσι είναι ο αθλητισμός και ειδικά το μπάσκετ. 1-2 πόντοι μπορούν να σου στοιχίσουν κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλά "αν". Αν είχαμε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι, αν είχαμε βάλει εκείνο το καλάθι, αν η τάδε ομάδα δεν είχε χάσει, αν, αν, αν... Το σημαντικότερο για εμάς ήταν ότι δίναμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι και παλεύαμε πάντα για την νίκη με νύχια και με δόντια. Δώσαμε την ψυχή μας και αυτό μας ικανοποιεί, αφού κάναμε ό, τι περνούσε από το χέρι μας κάθε μέρα σε αυτό το πανευρωπαϊκό.»

DSC 7825

Είχατε και την απουσία της Εβίνας Μάλτσης που είναι μια σημαντική μονάδα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ήταν στην αποστολή;


«Η Εβίνα, λόγω του τραυματισμού, δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας στην αποστολή, το οποίο μας στεναχώρησε μόλις το μάθαμε. Αλλά το ότι δεν ήταν σωματικά εκεί δεν σημαίνει ότι δεν μας βοήθησε με άλλο τρόπο. Ήταν πάντα δίπλα μας με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε και μας στήριζε μας εμψύχωνε μας βοηθούσε και μας συμβούλευε. Μας έδινε δύναμη και προσωπικά εμένα με βοήθησε σε πολλά πράγματα και ας μην μπόρεσε να είναι εκεί μαζί μας στη Ρουμανία και την Ουγγαρία.»

Ποιο είναι το μέλλον αυτής της Εθνικής ομάδας;

«Συνεχίζει κανονικά η ομάδα και έχει και πολύ μέλλον. Επόμενος στόχος θα είναι οι προκριματικοί αγώνες για να μπορέσουμε να πάρουμε μια πρόκριση στο επόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.»

DSC 8354

 

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το μέλλον;

«Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι συνέχεια. Επιπλέον, τώρα είναι η περίοδος όπου θα βάλω τα πράγματα κάτω και θα δω που θα παίξω του χρόνου. Αυτά είναι τα κοντινότερα μπασκετικά μου σχέδια για το μέλλον.».

 

DSC 8538

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.