Απελπισία από τα 6,75 μ. και… στα «σκουπίδια» η νίκη στο ΟΑΚΑ

Written by  Νοε 24, 2016

Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις και το πλήρωσε με μια άσχημη ήττα από την Μακάμπι με 73-80 και ουσιαστικά μηδένισε την πολύ μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν χωρίς ενέργεια, με θολωμένο μυαλό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απελπιστικά άστοχοι τόσο από τη γραμμή των βολών (15/22) όσο, κυρίως, από την περιφέρεια από όπου τα «έσπασαν» με την επιμονή τους από τα 6,75 μ. παρά τα μόλις 6/33 τρίποντα, έχασαν τα ριμπάουντ (32 έναντι 39 της Μακάμπι), ενώ με πολύ κακές συνεργασίες στην άμυνα, που επέτρεπε στην πολύ ταλαντούχα ισραηλινή ομάδα να πετυχαίνει πολλά ελεύθερα τρίποντα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Πρίντεζη και Γουίμς να παίρνουν τις πρώτες προσπάθειες, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γρήγορα ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν την κακή περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού για να πάρουν από νωρίς ένα διψήφιο προβάδισμα (9-20 στο 6’).

Με την Μακάμπι να ξεκινά με 4/5 τρίποντα, την ώρα που ο Ολυμπιακός σούταρε με 0/8, η πρώτη περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 20-24.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν ρυθμό, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχοι (2/13 τρίποντα στο ημίχρονο), την ώρα που τα ποσοστά της Μακάμπι από τα 6,75 μ. ήταν πάρα πολύ καλά (6/9 τρίποντα) με τη μεγαλύτερη ζημιά να την έχει κάνει ο Ντι Τζέι Σέλεϊ που σημείωσε συνολικά 13 πόντους με 3/4 τρίποντα στο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξεκούραστα με 37-44.

Το ρεσιτάλ αστοχίας του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και με σερί 0-7 να διευρύνουν το προβάδισμά τους σε 37-51 στο 23’ και να κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Με τον Ολυμπιακό καθηλωμένο στο σκοράρισμα, η Μακάμπι έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (40-57 στο 26’) και η κατάσταση είχε πια αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο της ελληνικής ομάδας.

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τη Μακάμπι να έχει κάνει ένα επιμέρους 12-21 και προηγήθηκε με 49-65, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε, η Μακάμπι έπαιζε και με το χρόνο και, παρά την προσπάθεια των Πειραιωτών να μειώσουν, το τελικό 73-80 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με βάση την απόδοση των δυο ομάδων.

Σε ένα πολύ κακό βράδυ για τους «ερυθρόλευκους», ο Ματ Λοτζέσκι τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά και 0/6 τρίποντα, ενώ ο Έρικ Γκριν τελείωσε με 10 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από την πολύ καλά διαβασμένη Μακάμπι, μεγάλη ζημιά έκανε ο Ντι Τζέι Σίλεϊ με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα και ακολούθησαν ο Κόλτον Άιβερσον με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Σόνι Γουίμς με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Ντέβιν Σμιθ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10, Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 14, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15, Αθηναίου

 

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Χαντάρ): Γκάουντλοκ 12, Ραντ 6, Σίλεϊ 19, Σμιθ 10, Γιβζόρι, Μέκελ, Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 14, Τσίρμπες 3

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.