Ολυμπιακός: Τέλος το ban και πάει «πάνοπλος» στο Τελ Αβίβ

Written by  Φεβ 25, 2020

Η Turkish Airlines Euroleague ανακοίνωσε πως αποφάσισε την άρση του περιορισμού μεταγραφών για τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στην διάθεσή του τα δύο νέα αποκτήματα των «ερυθρολεύκων», Ντουάιτ Μπάικς και Σακίελ ΜακΚίσικ για την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ θα δει έπειτα από καιρό το ρόστερ του γεμάτο, αφού εκτός απροόπτου στην αποστολή θα περιληφθούν και οι Ογκουστίν Ρούμπιτ, Μπράντον Πολ, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκαν από ίωση.

Αυτό, ωστόσο, δεν έγινε αναίμακτα, καθώς στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκαν οικονομικοί περιορισμοί και για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Αναλυτικά, η απόφαση

«Η Οικονομική Επιτροπή της EuroLeague έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε στην βάση εικαζόμενης παράβασης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες, καθώς και μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague Basketball.

Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της EuroLeague Basketball και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες για ένα διάστημα 30 ημερών, ενώ η Οικονομική Επιτροπή επέβλεπε τη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague.

2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής:

            α). Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην EuroLeague.
            β). Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague.

 

3. Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020.»

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.