Αγκαλιά με την πρωτιά η ΑΕΚ

Written by  Ιαν 29, 2019

Η ΑΕΚ συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο Basketball Champions League, καθώς πέρασε και από τη Λιθουανία, επικρατώντας με 84-65 επί της Λιετκαμπέλις και ουσιαστικά κλειδώνει τη πρωτιά στον όμιλο, αφού την τελευταία αγωνιστική του ομίλου υποδέχεται την Αντβέρπ. Πιθανό ο τελευταίος αγώνας να μην έχει βαθμολογική αξία αν η Μπάμπεργκ την Τετάρτη (30/1) περάσει νικηφόρα από το Ισραήλ και την έδρα της Χάποελ.

Η ΑΕΚ πιέστηκε για ένα ημίχρονο από τους Λιθουανούς, όπου και η Ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 40-37. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ο δικέφαλος μπήκε δυνατά, κλείδωσε την άμυνα του, έπιασε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό κλείνοντας το δεκάλεπτο με 67-54. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στην Λιετκαμπέλις να μπει στην αναμέτρηση, συνέχισε να είναι εξαιρετική στην άμυνα και έφτασε άνετα στο τελικό 84-65 και την 11η νίκη στον Γ΄όμιλο σε 13 αγώνες.

Ο Χάντερ με 25 πόντους και ο Ματσιούλις με 18 ήταν αυτοί που οδήγησαν το σκοράρισμα για την ΑΕΚ η οποία είχε και 28 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 37-40, 54-67, 65-84

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό basketball champions league

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.