Δύο πρόσωπα και ήττα από Εφές στην πρεμιέρα του «Gomelsky Cup»

Written by  Σεπ 29, 2018

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός για τρία δεκάλεπτα στον ημιτελικό του «Gomelsky Cup» της Μόσχας, απέναντι στην Αναντολού Εφές, όμως, στο τελευταίο παρουσίασε αρκετές από τις αρετές του και, παρά την ήττα με 78-70, ο Ντέηβιντ Μπλατ έβγαλε αρκετά συμπεράσματα για την κατάσταση ετοιμότητας των παικτών του.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, που προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα και Κώστα Παπανικολάου, που είναι ακόμα τραυματίας, με τον αμερικανο-ισραηλινό προπονητή του να έχει ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ωστόσο, η εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες στο παρκέ μέχρι το 30’ ήταν απογοητευτική, με συνέπεια να κινδυνεύσουν με μια βαριά ήττα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ενέργεια που έβγαλε κυρίως ο Βεζένκοφ, ο οποίος δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία και να φωνάζει έτοιμος να επιβεβαιώσει τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας για την απόκτησή του, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει το σκορ και να δείξει πως έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί έτοιμος σε λίγες μέρες, όταν και θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Με τον Τίμπορ Πλάις να είναι ασταμάτητος και να μην υπάρχει αντίδοτο για το μαρκάρισμά του, η τουρκική ομάδα έφτασε νωρίς το +10 (14-4) και είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Στρέλνιεκς να μειώνει απλώς σε 21-15.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικά κακές επιστροφές, επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να τρέξει και να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό, ενώ με το σταθερά καλό περιφερειακό της σουτ, η Εφές έφτασε στο double-score (42-21) και το τραγικό πρώτο ημίχρονο έληξε με την τουρκική ομάδα να έχει κυριαρχήσει και να προηγείται με 51-28.

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ ούτε στην τρίτη περίοδο, με την Εφές να έχει σταθερά το προβάδισμα και τον έλεγχο της αναμέτρησης και τον Ολυμπιακό να εμφανίζει κάποιες επιμέρους εκλάμψεις, όπως οι 8 συνεχόμενοι πόντοι του Βεζένκοφ που βοήθησαν απλώς τη μείωση του σκορ στο τέλος του δεκάλεπτου στο 63-47.

Ο νεαρός φόργουορντ ήταν ο κινητήριος «μοχλός» του Ολυμπιακού και στην τελευταία περίοδο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει αρκετά, φτάνοντας στο τελικό 78-70, που μετρίασε τις εντυπώσεις από μια εν γένει κακή εμφάνιση.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 51-28, 63-47, 78-70

Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 2 (1/7 σου, 5ρ., 7ασ., 3λ.), Μπομπουά 14 (4/4δ., 2/5τρ., 3ρ., 5ασ.), Μπαλμπάι, Μπιρσέν 2, Μότουμ, Σανλί 2, Μοερμάν 15 (3/5τρ., 9ρ.), Πλάις 11 (4ρ.), Μίτσιτς 6 (3λ.), Άντερσον 7 (1/1τρ, 4ρ.), Ντάνστον 10 (5/8δ.), Σίμον 9 (0/3τρ., 3ρ.)

 

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς - Γκος 4, Τολιόπουλος, Τουπάν 3(1), Τίμα 10(2), Μιλουτίνοφ 13, Στρέλνιεκς 12(1), Βεζένκοφ 12(1), Πρίντεζης, Μάντζαρης 2, Μπόγρης 1, ΛεΝτέι 13(1).

 

 

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.