«Τρικυμία» στο δεύτερο ημίχρονο και νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 31, 2017

Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο ημίχρονο και δεν απέφυγε την τρίτη του ήττα σε τέσσερα παιχνίδια, αυτή τη φορά από την Σαλόν με 75-61 και πλέον βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, όπου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, βρήκε μεγάλα σουτ και διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα, όμως, στο δεύτερο μέρος τα έκανε όλα λάθος, έχασε την επαφή με το καλάθι (σημείωσε μόλις 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο) και το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα που παρουσίασε.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με τον Λάκι Τζόουνς να σημειώνει προσωπικούς πόντους, έκανε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με 15-8 στο 5’. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί 6-0 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προηγείται με 17-14.

Ίδιο το μοτίβο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ελληνική ομάδα να διατηρεί το προβάδισμα και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει ακόμα και το +8 (28-36) και να προηγείται στο ημίχρονο με 41-36.

Ό,τι έχτισε στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ το γκρέμισε στο δεύτερο, με την Σαλόν να κυριαρχεί ολοκληρωτικά και τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να χάνουν εντελώς το καθαρό μυαλό τους. Η άμυνα πήγε περίπατο, οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι, ενώ επιθετικά ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος, χωρίς δημιουργία και ψυχραιμία.

Αποτέλεσμα ήταν αρχικά ένα εντυπωσιακό 13-0 που έφερε τη Σαλόν στο προβάδισμα (49-45), ενώ με συνολικό επιμέρους 24-8 στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε το +13 (61-48) με την ελληνική ομάδα να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο, με τον ΠΑΟΚ να είναι ανήμπορος να αντιδράσει και την Σαλόν να παίρνει μια εύκολη, όπως αποδείχθηκε νίκη με 75-61.

Ο Ουσμάν Κρουμπαλί είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μπράντον Τρις σημείωσε 9 πόντους με 10 ριμπάουντ, αλλά η εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά απογοητευτική.

Για τους νικητές, ο Ντόρσεϊ έκανε double-double με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ο Καμαρά είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Ζελαμπάλ είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 36-41, 61-48, 75-61

 

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.