Χάρισε τη νίκη στην ουραγό Βόννη

Written by  Οκτ 31, 2017

Ο Άρης προηγήθηκε ακόμα και με 13 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως, δεν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά και επέτρεψε στην ουραγό του ομίλου Βόννη να φύγει νικήτρια από το “Nick Galis Hall” με 75-69, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη για 25’ έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση, αλλά στη συνέχεια έχασαν το καθαρό μυαλό τους, ξέμειναν από λύσεις και έχασαν μια σημαντική ευκαιρία να παραμείνουν στις πρώτες θέσεις του ομίλου.

Με υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και «γρανιτένια» άμυνα, ο Άρης έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 10-2 και έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, όμως, η αδράνεια στην περιφερειακή άμυνα, έφερε δυο συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος της περιόδου που έφεραν τη γερμανική ομάδα σε απόσταση αναπνοής (18-16).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Άρης ανέβασε και πάλι τη διαφορά, αυτή τη φορά στους 9 (27-18), όμως, η Βόννη αντέδρασε και με σερί 7-0 μείωσε ξανά στο καλάθι, δείχνοντας ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για τους «κιτρινόμαυρους». Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με μπροστάρηδες τους Βον και Βασιλόπουλο απάντησαν με μεγάλα σουτ από την περιφέρεια ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 (35-25) κι με αυτήν τελείωσε το καλό πρώτο ημίχρονο για τον Άρη (39-29).

Καλό ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα, που συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό ανέβασε τη διαφορά στη +13 (43-30), όμως, υπέστη μια αδικαιολόγητη καθίζηση, με συνέπεια οι Γερμανοί να το εκμεταλλευτούν, να περάσουν έπειτα από το αρχικό 1-2 μπροστά με 47-48 και το δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο με 53-53.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το μομέντουμ της αναμέτρησης και την ψυχολογία με το μέρος τους, δημιουργώντας σταδιακά μια διαφορά που όσο περνούσε ο χρόνος δυσκόλευε πολύ τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Η Βόννη προηγήθηκε με 60-65  και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη με 69-75 με τους παίκτες και τους φιλάθλους του Άρη να αποχωρούν απογοητευμένοι.

Ο Κουάμε Βον είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 12 πόντους, με τον Δημήτρη Φλιώνη που πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και λόγω της απουσίας του Αθηναίου, να προσθέτει 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τον Άρη, ενώ για τη Βόννη, μεγάλη ζημιά έκανε ο Γκάμπλ που είχε 20 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μάγιο που σημείωσε 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-29, 53-53, 69-75

 

 

 Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.