Μιλουτίνοφ: «Να διατηρήσουμε το μομέντουμ ενόψει της δύσκολης συνέχειας»

Written by  Οκτ 21, 2017

Ακόμη μία εμφάνιση που πιστοποίησε την καθολική αγωνιστική του άνοδο πραγματοποίησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κόντρα στην Μάλαγα, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να εξασφαλίσει τη δεύτερη διαδοχική νίκη του (80-75) στην Ευρωλίγκα.

Ο Σέρβος διεθνής τελείωσε το παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα στο ΣΕΦ με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στην έκβαση αυτού, στους τραυματισμούς που ταλανίζουν την ομάδα, στην κλήση του στην Εθνική της χώρας του, αλλά και στη δύσκολη συνέχεια στην Ευρώπη.

Όσα δήλωσε ο 22χρονος σέντερ των «ερυθρολεύκων»:

-για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα:

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, όμως πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Δεν έχουμε ακόμη τη σταθερότητα που θέλουμε στο παρκέ και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι, αφού κάθε φορά που χτίζαμε μεγάλη διαφορά, η Μάλαγα επέστρεφε στο ματς. Είναι σημαντικό να τα δίνουμε όλα για 40 λεπτά και να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ογκαστιν και Μούσλι μας έκαναν αρκετή ζημιά στη ρακέτα, γιατί είναι και πολύ καλοί παίκτες και εμείς δεν παίξαμε καλή άμυνα πάνω τους. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι. Να μάθουμε από αυτά τα λάθη. Πάντα η αρχή μας είναι η σφιχτή άμυνα και στην αναμέτρηση αυτή είχαμε πολλά κενά εκεί.»

-για τους πολλούς τραυματισμούς και την απουσία του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη:

 «Όταν έχεις τόσους τραυματισμούς είναι δύσκολο να κρατηθεί η συνοχή της ομάδας και να δουλέψεις όπως θες. Ελπίζω να επιστρέψουν όλοι το συντομότερο. Το ότι μας λείπουν σημαντικοί παίκτες σημαίνει πως όσοι αγωνιζόμαστε πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε αυτά τα κενά που δημιουργούν οι απουσίες. Αυτό προσπαθούμε πάντα και αυτό κάνουμε.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι γνωστό πόσο καταλυτικός είναι για την ομάδα μας. Το να μην είναι διαθέσιμος είναι πάντα πλήγμα για εμάς και η απουσία του είναι αισθητή. Όμως το ότι καταφέρνουμε να κερδίζουμε και χωρίς εκείνον, είναι πολύ θετικό. Είναι κάτι που δείχνει πως όταν θα τον έχουμε στο παρκέ θα είμαστε καλύτεροι και θα γίνουνε τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς στο παιχνίδι.»

-για το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Εθνικής Σερβίας για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ:

«Το αν θα αγωνιστούμε εκεί ή όχι είναι κάτι που δεν αποφασίζουμε εμείς. Θέλω πάντα να παίζω για την Εθνική. Είναι μεγάλη τιμή να παίζεις για την πατρίδα σου, όμως δεν είναι στο χέρι μας να αποφασίζουμε για τη συμμετοχή μας.»

-για το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της στην Ευρώπη:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκινήσαμε τόσο δυνατά στην Ευρωλίγκα. Πήραμε αυτό που θέλαμε και στα δύο ματς που δώσαμε στην έδρα μας. Πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να μην χάσουμε αυτό το μομέντουμ που έχουμε, αφού τα παιχνίδια των επόμενων εβδομάδων είναι πολύ δύσκολα και σημαντικά για εμάς. Το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών αγώνων, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, είναι πολύ απαιτητικό και οι συχνοί τραυματισμοί σίγουρα δε βοηθάνε, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε αυτό και όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά μας, ώστε να προετοιμαζόμαστε πάντα κατάλληλα και να είμαστε 100% έτοιμοι για να κερδίζουμε.»

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.