Ένωση Ιλίου: «Χρονιά-σταθμός για τις ακαδημίες»

Written by  Αυγ 29, 2017

Δυναμική αναμένεται να είναι η αγωνιστική χρονιά για τις Ακαδημίες της Ένωσης Ιλίου, που ξεκινούν τις προπονήσεις τους στις 2 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο και φιλόδοξο πρόγραμμα με πολλές συνεργασίες που θα προσφέρει στα παιδιά τη γνώση και την εμπειρία του αθλήματος από καταξιωμένους προπονητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ιλίου, ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, έχει εκπονήσει ένα πενταετές πλάνο ακαδημιών, καθώς και άλλες ενέργειες που θα προσφέρουν στους αθλητές και τους γονείς τους την ασφάλεια ενός άρτια οργανωμένου προγράμματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ιλίου

Στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές και οι προπονήσεις για τις Ακαδημίες του συλλόγου μας και ώρες 09:00-14:00. Οι προπονήσεις μας και φέτος θα πραγματοποιούνται στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και κατά κύριο λόγο στο Κλειστό Γ.Κακούρης, ενώ σε λίγο καιρό θα έχουμε στην διάθεση μας και το δεύτερο Κλειστό που ετοιμάζεται ακριβώς δίπλα.

Η εφετινή χρονιά είναι σταθμός για τις ακαδημίες μας, καθώς το έμπειρο προπονητικό τιμ με πολυετή εμπειρία που έχει ο σύλλογος μας, σε συνδυασμό με την άμεση συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και την εκπόνηση ενός ενιαίου πενταετούς πλάνου οδηγούν τις υποδομές μας σε άλλο επίπεδο.

Ο σύλλογός μας από την ίδρυση του το 2002 έχει θέσει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη της βάσης του, καθώς οι ακαδημίες μας πάντοτε είχαν τον πρώτο λόγο στην Ένωση Ιλίου.

«Έμπειροι προπονητές με πολυετή εμπειρία στον σύλλογο και το αναπτυξιακό»

Έχουμε στο δυναμικό μας εξειδικευμένους προπονητές, οι οποίοι έχουν πολυετή εμπειρία στο αναπτυξιακό κομμάτι συλλόγων, σχεδόν δεκαετή παρουσία και επιτυχημένη πορεία στον σύλλογο μας.

«Τεράστια επιτυχία η άμεση συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και 5ετές πλάνο ακαδημιών»

Μεγάλη εφετινή επιτυχία είναι η άμεση συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών στην εκπόνηση του πλάνου υποδομών της Ένωσης Ιλίου.

Θα ακολουθηθεί σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Αθηνών ένα πρόγραμμα αναπτυξιακών ηλικιών στο οποίο θα γίνουν σεμινάρια επιμορφωτικά στους προπονητές από καθηγητές του Πανεπιστημίου και θα εφαρμόσουμε ακριβώς το καινούριο αναπτυξιακό πλάνο με πλήρη επίβλεψη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ώστε στο τέλος της σεζόν να γίνει η τελική αξιολόγηση εξέλιξης του κάθε αθλητή. Είναι μια τεράστια επιτυχία η επιλογή και η συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ για τον σύλλογο μας.

«Ηλεκτρονική καρτέλα ανάπτυξης αθλητή – άμεση πρόσβαση γονέων σε αυτή»

Ο κάθε αθλητής της Ένωσης Ιλίου θα έχει ηλεκτρονική ατομική καρτέλα ανάπτυξης (μυική, αθλητική, μπασκετική), όπου οι προπονητές στο τέλος της σεζόν θα έχουν καλύτερη γνώση για την εξέλιξη του αθλητή. Επίσηςοι γονείς θα έχουν άμεση πρόσβαση όποτε το ζητήσουν σε αυτή, καθώς θα υπάρχει και μηνιαία ενημέρωση από τους προπονητές.

«Όλα τα αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ»

Όλα τα αγωνιστικά τμήματα της Ένωσης Ιλίου λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, από ηλικίες Τζούνιορ, ΜΙΝΙ μέχρι Εφηβικό, ενώ παιδιά που εντάχθηκαν αργά ηλικιακά ή έχουν μείνει πίσω αθλητικά, δημιουργούνται καινούρια τμήματα παράλληλα, τα οποία λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά-πρωταθλήματα, ώστε να δούμε την αγωνιστική τους βελτίωση και να τοποθετηθούν στα αγωνιστικά.

Ο σύλλογος μας από την κατηγορία Under 21 μέχρι την μικρότερη ηλικιακά ακαδημία δουλεύει πάνω σε ένα ενιαίο πλάνο το οποίο έχει πενταετή σχεδιασμό και ο στόχος είναι η Ένωση Ιλίου να έχει στο τέλος του, την δική της μπασκετική φιλοσοφία.

«Σύνδεση υποδομών με την ανδρική ομάδα – εννέα γηγενείς στο ρόστερ φέτος»

Επίσης η Ένωση Ιλίου τροφοδοτεί με παιδιά όλα τα χρόνια λειτουργίας της αρκετούς συλλόγους στα πρωταθλήματα των Ενώσεων τα οποία καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς είναι υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη μας, με στόχο να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια, ενώ όποια παιδιά βλέπουμε πως έχουν βελτίωση και μπορούν να ανταποκριθούν σε επίπεδο Εθνικής Κατηγορίας επιστρέφουν και εντάσσονται στην ανδρική μας ομάδα, όπου αποτελούν τον κορμό της, με τελευταίο παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Πανουσόπουλο.

Κάποια παιδιά παραμένουν στον σύλλογο και ανεβαίνουν στην ανδρική ομάδα κατευθείαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι την εφετινή χρονιά έχουμε εννέα γηγενείς παίκτες στους δεκαπέντε του ρόστερ, κάτι που δεν έχει κανένας άλλος σύλλογος σε Εθνική κατηγορία σε τέτοιο βαθμό.

«Στόχος να προετοιμάσουμε υγιής ανθρώπους-αθλητές στην κοινωνία – είμαστε μια μεγάλη οικογένεια».

 

Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμόνα προετοιμάσουμε υγιής ανθρώπους και σωστούς προς την κοινωνία. Τα παιδιά μας, γιατί έτσι τα υποδεχόμαστε, καθώς στην Ένωση Ιλίου είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, θέλουμε να έχουν το καλύτερο περιβάλλον, τους καλύτερους προπονητές και το ιδανικότερο πλάνο προπόνησης, αλλά ως κύριο μέλημα μας είναι να βγουν στην κοινωνία υγιής και να τα κρατήσουμε κάτω από την σκέπη του αθλητισμού, απομακρύνοντας τα από άλλες άσχημες δραστηριότητες που δεν είχαν και δεν έχουν θέση στον σύλλογο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.