Η απογείωση του "μονού" Νο 2! (pics)

Written by  Ιουλ 17, 2017

Το 2016 ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα των καλοκαιρινών τουρνουά και το 2017 δεκάδες συμμετέχοντες απόλαυσαν μια ακόμα απογείωση ενός από τα αυθεντικότερα και πολυλατρεμένα κομμάτια του μπάσκετ, του "μονού"!


Το «1 on 1» που διεξάγεται στο  Athens Sports Hall γίνεται πλέον θεσμός και ανεβάζει τον πήχη ακόμα παραπάνω για το 2018 όπου στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται και 1on1 Γυναικών.

Η φετινή διοργάνωση επιφύλασσε δυνατά παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ αλλά και μονομαχίες που έκοβαν την ανάσα σε όλους όσους βρέθηκαν στην οδό Θεμισκύρας (εκεί όπου εδρεύει το Athens Sports Hall) και οι οποίοι έφυγαν με το χαμόγελο της ικανοποίησης, της χαράς και της ευχαρίστησης που τους προσέφερε το μπάσκετ.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και στις δηλώσεις του νικητή της κατηγορίας άνω των 18/επαγγελματίες Νίκου Καζάκου στο agapotobasket.gr ο οποίος ήρθε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο "μονό" και μετά από οκτώ αγώνες που χρειάστηκε να δώσει να αναδειχτεί νικητής επικρατώντας μάλιστα στον τελικό του περσινού θριαμβευτή Παναγιώτη Γιωργακόπουλου.

"Ήταν μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση στην οποία ήρθα για να βελτιωθώ στο ένας-ένας και να γίνω ακόμα καλύτερος. Έπαιξα οκτώ παιχνίδια εκ των οποίων τα δυο τα έχασα και μάλιστα το πρώτο από τον ίδιο αθλητή με τον οποίο έπαιξα στον τελικό και με χαροποιεί πολύ που κέρδισα τον περσινό νικητή. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και ήρθα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αγωνιστώ. Πολύ καλή η διοργάνωση και η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα είναι εξαιρετική. Το μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό για μένα και πήγα στην Αμερική από 16 χρονών για να συνδυάσω σπουδές και μπάσκετ. Όταν είσαι ήδη εκεί από το Λύκειο είναι πιο εύκολο να βρεις και καλύτερο κολέγιο και έχεις ήδη μπει και στη νοοτροπία τους. Εγώ ξεκίνησα από τη Δραπετσώνα και μετά πήγα στον Πανιώνιο με τον οποίο κατέκτησα και το πρωτάθλημα πριν φύγω. Τώρα πλέον έρχομαι τα καλοκαίρια όπου και προπονούμαι σε αυτό τον πολύ οργανωμένο χώρο. Στην Αμερική αν και είμαι μόνος μου, που είναι δύσκολο, απολαμβάνω το μπάσκετ, με πολλή προπόνηση και physical game".

Από την πλευρά των διοργανωτών ο Αχιλλέας Δεμέναγας στάθηκε στο ότι οι αθλητές έφτασαν στα όρια τους που είναι άλλωστε και ο σκοπός του ενός εναντίον ενός.
"Φέτος το τουρνουά ήταν διήμερο με αυξημένες συμμετοχές και είμαστε ευχαριστημένοι καθώς τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και άφησαν μια παραλία που θα μπορούσαν να πάνε και ήταν εδώ από το πρωί και Σάββατο και Κυριακή. Έπαιξαν πάνω από 200 παιχνίδια και  ο κάθε αθλητής τουλάχιστον έξι κάτι που σημαίνει ότι έφτασαν στα όρια τους που είναι άλλωστε και ο σκοπός του ενός εναντίον ενός. Ο τρόπος αυτός της διοργάνωσης ήταν καλύτερος καθώς βλέπεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις και τι έχεις να δώσεις και αυτό φάνηκε από τις πολλές ανατροπές που είδαμε αλλά και από τους μικρότερους που νικούσαν τους μεγαλύτερους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν στο τέλος. Ευελπιστούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και του χρόνου όπως πρώτοι ανακοινώσατε στο σάιτ θα κάνουμε και 1on1 γυναικών και το τουρνουά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο ίσως και με ένα ακόμα Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, είναι στην Αθήνα τον Ιούλιο και θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα ποιοτικό τουρνουά, με καλή οργάνωση, που θα το ευχαριστηθούν.  Έχει αρχίσει να γίνεται θεσμός και εμείς θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι".

Τα αποτελέσματα των τελικών:

2004-05: Δενδρινός-Τσιούτσιας 10-8
2002-03: Σκόρδος-Καλδής 9-6
2000-01: Κούρος-Σκαρπέλης 5-8
1999+   : Γεωργακόπουλος-Καζάκου 12-15

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.