Έγραψε ιστορία στο Champions League η Τενερίφη!

Written by  Απρ 30, 2017

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάβιν Γουάιτ, ο οποίος σημείωσε 5 συνεχόμενους καθοριστικούς πόντους στο τελευταίο λεπτό, η Τενερίφη επικράτησε της Μπάνβιτ με 63-59 και έγραψε ιστορία, αφού όχι μόνο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, αλλά έγινε και η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τον νεοσύστατο θεσμό του Champions League.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό μεν, αλλά με πλούσιο ενδιαφέρον και δυνατές φάσεις, με τις δυο ομάδες να δείχνουν αποφασισμένες να κατακτήσουν το τρόπαιο και την αγωνία να φτάνει μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με καλάθι του Κούλιγκ στο 38’ η Μπάνβιτ μείωσε σε 58-57, όμως, στη συνέχεια, ο Γουάιτ αρχικά με 2/2 βολές και στη συνέχεια με ένα μεγάλο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στην ομάδα του που της χάρισε τελικά και τον τίτλο, ο οποίος πανηγυρίστηκε έντονα τόσο μέσα στο παρκέ, όσο και στις κερκίδες.

Ο Ντάβιν Γουάιτ είχε συνολικά 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής της ισπανικής ομάδας ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις που σημείωσε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο Γιώργος Μπόγρης, σε μια μεγάλη για εκείνον σεζόν, στην οποία ανακηρύχθηκε κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης, στον τελικό δε βρέθηκε σε καλή μέρα, σημειώνοντας μόλις 2 πόντους με 1/6 σουτ, αλλά και 6 ριμπάουντ, στο τέλος, όμως, πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του.

Για την Μπάνβιτ που έφτασε κοντά στην ονειρική ολοκλήρωση μιας εκπληκτικής χρονιάς, ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης Τζόρνταν Θίοντορ είχε 17 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ ο Γκεντιμίνας Όρελικ έκανε ένα μεγάλο double-double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ, που, ωστόσο, δεν έφτασαν για να χαρίσουν στην ομάδα του τη νίκη και το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-31, 51-66, 63-59

 

 

 

Η Μονακό επικράτησε στον τελικό της… παρηγοριάς του Champions League της Βενέτσια με 91-77 και κατέλαβε την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Κάθε μικρός τελικός ενός Final Four είναι συνήθως διεκπεραιωτικός με τις δυο ομάδες να κουβαλούν την απογοήτευσή τους από την αποτυχία να διεκδικήσουν το τρόπαιο, ωστόσο, η γαλλική ομάδα βρήκε κίνητρο στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της και έφτασε στον στόχο της αρκετά εύκολα.

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Γιακούμπα Ουαταρά είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Ντι Μποστ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Αμάρα Συ είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Ζακ Ράιτ είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Από την ιταλική ομάδα, ο Μαρκές Χέινς είχε 13 πόντους με 3 ασίστ και ο Τζαμέλ Χάγκινς 13 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 47-33, 73-55, 91-77

 

 

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.