Έδειξε τάσεις… αυτοχειρίας, αλλά στο τέλος χαμογέλασε!

Written by  Φεβ 22, 2017

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του εκτός έδρας και με τη νίκη του επί της αποδεκατισμένης Παρτιζάν με 78-82 κάλυψε την ήττα του στον πρώτο αγώνα και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη του παλιού του… γνώριμου, Γιώργου Μπόγρη.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις πολλές και σημαντικές απουσίες της Παρτίζαν που… αποδεκατίστηκε από ομαδική τροφική δηλητηρίαση, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν ο Κοπρίβιτσα, ο Μαρίνκοβιτς και ο Χάτσερ, που είχε κάνει την μεγάλη ζημιά στην πρώτη αναμέτρηση, ενώ οι Ρόμπινσον, Λούκοβιτς και Άντριτς ήταν αμφίβολοι μέχρι λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε διαφορά ακόμα και 24 πόντων στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, αλλά στο σημείο εκείνο φάνηκε να σκέφτεται τον επόμενο γύρο και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού η Παρτιζάν κατάφερε να μειώσει και να απειλήσει με ανατροπή, κάτι που δεν συνέβη και το ευρωπαϊκό του ταξίδι θα συνεχιστεί.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και με τον Τζόρνταν Σάιμπερτ να βρίσκεται σε καλή μέρα, πήρε γρήγορα μια διαφορά (2-11) και έδειξε πως έχει έρθει για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +12 (6-18), όμως, ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου βοήθησε την Παρτιζάν να κάνει ένα σερί 10-0 και να μειώσει σε 16-18 και με το σερί να φτάνει συνολικά στο 18-0 να προηγείται με 24-18 στο 13’.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν άμεσα και με σύμμαχο το καλό τους περιφερειακό σουτ και μπροστάρη τον ΜακΦάντεν που έκλεισε το ημίχρονο με 4/5 τρίποντα, ισοφάρισε αρχικά σε 27-27 στο 15’ και με μια εντυπωσιακή απόδοση και επιμέρους σκορ 5-20 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μια πολύ σημαντική διαφορά (32-47).

Με σερί 0-5 ο ΠΑΟΚ έφτασε τη διαφορά στο +20 (32-52) και δεν δυσκολεύθηκε να την διατηρήσει μέχρι και το 27’ όταν την έφτασε στη μέγιστη τιμή της (40-64). Στο σημείο εκείνο η ελληνική ομάδα έχασε και πάλι τη συγκέντρωσή της και με νέο σερί 10-0 η Παρτιζάν μείωσε σε 50-64 στο τέλος της περιόδου, στέλνοντας μηνύματα για την πρόθεσή της να κάνει την τελική αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν ακόμα περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι την απώλεια συγκέντρωσης των παικτών του ΠΑΟΚ, είχε την ευκαιρία να φτάσει στο -2 που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, όμως, ευτυχώς, η ολική ανατροπή δεν έγινε και έτσι, η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη με 78-82 και μαζί την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Θαντ ΜακΦάντεν που σημείωσε 26 πόντους με 7/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ και μαζί με τους Τζόρνταν Σάιμπερτ που σημείωσε 16 πόντους, Ζάνις Πέινερς που είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και Κιθ Κλάντον που είχε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ οδήγησαν την ελληνική ομάδα στην μεγάλη νίκη και πρόκριση.

Από τους γηπεδούχους που τηρουμένων των αναλογιών με τις απουσίες και τα προβλήματά τους, έδειξαν πόσο καλή ομάδα είναι, ο Βελίτσκοβιτς είχε 19 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μπίρτσεβιτς είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-47, 50-64, 78-82

Παρτιζάν (Ντζίκιτς): Ρόμπινσον 7, Ρατκόβιτσα 2, Βράμπατς 8, Τανάσκοβιτς, Βελίτσκοβιτς 19, Μαϊστόροβιτς 2, Μπίρτσεβιτς 11, Άντριτς 11, Ποτ 11, Γκόρντον, Λούκοβιτς 7

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 12, ΜακΦάντεν 26, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 1, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 16, Παπαδόπουλος, Πέινερς 15, Κλάντον 8

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.