ΠΑΟΚ από τα παλιά στην επόμενη φάση του Champions League

Written by  Ιαν 24, 2017

Ένας απολαυστικός και ενθουσιώδης ΠΑΟΚ όχι μόνο πήρε τη νίκη που χρειαζόταν επί της Βέντσπιλς, αλλά πέρασε σαν σίφουνας από το Βέλγιο με το εντυπωσιακό 54-84 κερδίζοντας, ταυτόχρονα την απευθείας πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Champions League.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα γνώριζε ότι θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρόκριση και να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων για να έχει πιθανότητες να προκριθεί ως καλύτερος πέμπτος και αυτό οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου φρόντισαν να το μετατρέψουν σε… δημιουργία, για να φτάσουν στην πολύ σπουδαία νίκη.

Αποφασισμένος να παίξει τα… ρέστα του από την αρχή, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς κεφάλι με 5-12.

Με τον Αντώνη Κόνιαρη να κάνει καλό παιχνίδι και να οργανώνει εξαιρετικά, η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (8-20) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 16-26.

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, ο ΠΑΟΚ έφτασε και το +15 (19-34), ενώ έφτασε και το +17 (22-39) και το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά να είναι σε επίπεδα ασφαλείας (31-45).

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ανεβάζοντας τη διαφορά συνεχώς και φτάνοντας μέχρι το +22 (36-58) και ουσιαστικά, είχε καθαρίσει το παιχνίδι.

Η Βέντσπιλς δεν είχε πλέον κουράγιο να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, να έχουν και τον ενθουσιασμό της διαφαινόμενης νίκης-πρόκρισης έφτασε στο εμφατικό 54-84 που τον στέλνει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 31-45, 41-64, 54-84

Βέντσπιλς (Μουιζνιέκς): Λεϊμάνις, Ντιν, Γιάκοβιτς, Ζιέντινς, Ζελιόνις, Γιανιτσένοκς, Άτε, Σκέλε, Γκούλμπις, Ζάκις, Κάμπελ

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Σάιμπερτ, Πέινερς, Κλάντον

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.