Ζωντανός για πρόκριση με διαστημικό ΜακΦάντεν

Written by  Ιαν 10, 2017

Με πρωταγωνιστή τον Τάντους ΜακΦάντεν, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στη Νεπτούνας με 82-73 και μαζί την 6η του νίκη στον όμιλο, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Ο Αμερικανός ήρθε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο το καταφέρνει, αλλά από την πρώτη κιόλας μέρα έχει ανεβάσει επίπεδο τον «Δικέφαλο του Βορρά», εξελισσόμενος σε ηγετική μορφή του, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, όπου χρειαζόταν αρκετή βοήθεια.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου φαίνεται πως είχαν το μυαλό τους στον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό και χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 3’ για να φτάσουν στο καλάθι των φιλοξενούμενων, που ξεκίνησαν έχοντας βρει στόχο έξω από την γραμμή των 6,75 μ. για να προηγηθούν νωρίς με 0-6.

Η αφύπνιση της ελληνικής ομάδας έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει ισόπαλο με 18-18, όμως, στη συνέχεια, η Νεπτούνας βρήκε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα λάθη των γηπεδούχων για να προηγηθεί με 20-28 στο 13’.

Στο σημείο εκείνο, ο ΜακΦάντεν πήρε… φωτιά και με 9 συνεχόμενους πόντους και συνολικά 19 στη δεύτερη περίοδο, έκλεισε το ημίχρονο με 22 πόντους (4/4 τρίποντα) και έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 44-35.

Με την ίδια σύνεση στην αμυντική λειτουργία και με στοχευμένες επιλογές στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας και να ανεβάσει τη διαφορά στο +15 (62-47) στο τέλος του δεκάλεπτου.

Η ελληνική ομάδα έδειχνε πως έχει το πάνω χέρι, όμως, η απώλεια αυτού του καθαρού μυαλού έφερε ένα σερί 0-10 για την Νεπτούνας στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και τα δύσκολα άρχισαν να… φαίνονται.

Με τον ρυθμό του αγώνα να είναι στα μέτρα της, η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε σε 70-68 στο 39’ και το τελευταίο λεπτό κύλησε μέσα στην αγωνία.

Ο Τάντους ΜακΦάντεν πήρε ξανά την κατάσταση στα χέρια του και με 5 συνεχόμενους πόντους έφερε τον ΠΑΟΚ στο 75-68 στα 35’’ και επανέφερε τις καρδιές των φιλάθλων του στις θέσεις τους.

Το τελικό 82-73 έφερε τον ΠΑΟΚ στο 6-6 και τον κρατά ζωντανό στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Τάντους ΜακΦάντεν έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με 31 πόντους (5/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 6/8 βολές) και 6 ριμπάουντ μιλώντας στα πιο κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και παρασύροντας τους συμπαίκτες του στη νίκη. Καλή εμφάνιση είχαν ο Αντώνης Κόνιαρης με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος επίσης με 9 πόντους.

Από τους φιλοξενούμενους, εξίσου μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λάρι Ντρου με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Ομάρι Τζόνσον να κάνει double-double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 44-35, 62-47, 82-73

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 9, Κόνιαρης 9, Τσόχλας 5, Τέιλορ, Μαργαρίτης 3, ΜακΦάντεν 31, Μιλιένοβιτς 6, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 9, Πέινερς 2, Κλάντον 6

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γκιρτζιούνας 3, Κλιμαβίτσιους 1, Σαρακάουσκας 2, Ντρου 31, Μπάρον 6, Μικαλάουσκας, Κατσίνας 4, Τζόνσον 15, Μπελιάουσκας 9, Γκραντ 2

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.