Υπόκλιση στην ανώτερη Βιλερμπάν

Written by  Ιαν 04, 2017

Ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε την ανωτερότητα της Βιλερμπάν και γνώρισε την ήττα με 70-56 που τον έριξε στο 5-6 και τον κρατά σε αγωνία αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική μέχρι τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, όταν και άρχισε να κάνουν την εμφάνισή τους η κόπωση, η απώλεια καθαρού μυαλού, καθώς και η αμυντική αδυναμία, λόγω των πολλών φάουλ που είχαν φορτωθεί παίκτες-«κλειδιά».

Στο τέλος, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και μια καλή διαφορά και να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους προς την κορυφή του ομίλου.

Παρά το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα ξεκίνησε άστοχα το παιχνίδι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν συγκέντρωση, έχαναν εύκολα ριμπάουντ και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με 12-6 (6’), όμως, με τον Κλάντον να δείχνει πως είναι σε καλή μέρα και να οδηγεί τους συμπαίκτες του, πέρασε μπροστά με 15-16, με την Βιλερμπάν να σκοράρει στο τέλος του δεκάλεπτου για το 17-16.

Ο νεοαποκτηθείς ΜακΦάντεν έκανε το καλύτερο ντεμπούτο με 2/2 τρίποντα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ με 17-22, με τη γαλλική ομάδα να κάνει ένα σερί  11-1 και, εκμεταλλευόμενη το φόρτωμα με φάουλ και τα παιδαριώδη λάθη των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου, προηγήθηκε ξανά με 28-23 στο 15’.

Η Βιλερμπάν προηγήθηκε και με +8 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (37-29) που έκλεισε με τον ΜακΦάντεν να φτάνει τους 10 πόντους και να μειώνει σε 39-33.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να μην καταφέρνει να βρει λύσεις απέναντι στη γαλλική ομάδα, που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (47-37 στο 25’), ενώ όσο περνούσε ο χρόνος και με το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής ομάδας, Κιθ Κλάντον να φορτώνεται με φάουλ, η διαφορά έμοιαζε να παγιώνεται σε αυτά τα επίπεδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό, οι διάδρομοι προς το αντίπαλο καλάθι είχαν κλείσει για τα καλά, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και έτσι, το τελικό 70-56 ήταν μια ορθή αποτύπωση της εικόνας των δυο ομάδων στα τελευταία λεπτά.

Ο Κιθ Κλάντον έκανε συγκλονιστική εμφάνιση με 11 πόντους και 19 ριμπάουντ, αλλά φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και δεν κατάφερε να βοηθήσει στο τέλος που η διαφορά ξέφευγε, ενώ ο νεοφερμένος Θαντ ΜακΦάντεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά» με 17 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην συνέχεια των ευρωπαϊκών και εγχώριων υποχρεώσεων.

Από τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Γουόλτερ Χοτζ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-33, 53-47, 70-56

Βιλερμπάν (Τζάκσον): Ντράγκοβιτς, Μίτσαμ, Ούτερ, Λανγκ, Σι, Νουά, Χοντζ, Ντιαβαρά, Χάνγκουε, Νέλσον 17, Γουάτκινς 8

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 15, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 6, Τέιλορ 6, Μαργαρίτης, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Σάιμπερτ, Πέινερς, Κλάντον

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.