«Αποκαλυπτήρια» με θετικό πρόσημο

Written by  Σεπ 23, 2016

Στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά σε οποιοδήποτε κοινό τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 86-74 του Ερυθρού Αστέρα για το τουρνουά του Ηρακλείου και χαροποίησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» με την εικόνα που παρουσίασε.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με διάθεση να τρέξουν και να ικανοποιήσουν το κοινό του Ηρακλείου και το πέτυχαν με ένα σερί 15-2 από τα μισά της πρώτης περιόδου που έφερε το 23-11 στο 8’ και το 26-16 του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά και οι 47 πόντοι του ημιχρόνου.  

Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πλούσια ενέργεια, έλεγχο των ριμπάουντ και υψηλά ποσοστά στην επίθεση γεγονός που σίγουρα χαροποίησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ειδικά σε αυτό το σημείο της χρονιάς, όπου όπως τόνισε και ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης, δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Στα θετικά και η καλή συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Έρικ Γκριν, με τον Αμερικανό να δείχνει ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην «ερυθρόλευκη» επίθεση.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έλειψαν και τα πράγματα που σίγουρα θα πρέπει να δουλευτούν, όπως κάποια νεκρά διαστήματα στην άμυνα ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και το κακό ποσοστό από τη γραμμή των βολών που κατά την περσινή χρονιά στοίχησε σε κάποια παιχνίδια σημαντικές νίκες.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επανεμφάνιση του Πάτρικ Γιανγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάτι που είχε να συμβεί από τις 12 Νοεμβρίου με τον Αμερικανό να δείχνει σαφώς έξω από τα νερά του, αλλά σωματικά έτοιμο και με πλήρη διάθεση να επανέλθει στα προ του τραυματισμού του επίπεδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Έρικ Γκριν είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ. Από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Μίλκο Μπιέλιτσα και ο Όγκνιεν Κούζμιτς είχαν από 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-34, 67-58, 86-74

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14, Μπιρτς 5, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 15, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 11, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 8, Αθηναίου

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ρέμπιτς 2, Ντάγκουμπιτς 7, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 8, Σίμανιτς, Ντόμπριτς 2, Σιμόνοβιτς 7, Τζένκινς 5, Γκούντουριτς 5, Γιόβιτς 6, Κούζμιτς 12, Μπιέλιτσα 12

 

Στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά, η Αναντολού Εφές έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, επικρατώντας με 94-76 με τον Ντεσόν Τόμας να κάνει μεγάλο παιχνίδι με 25 πόντους και 7/8 τρίποντα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.