Σοβαρός και συγκεντρωμένος πέρασε από την Καβάλα ο Ολυμπιακός

Written by  Νοε 29, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην Καβάλα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 57-71 και συνέχισε το νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη, κερδίζοντας για μια ακόμα αναμέτρηση παίκτες μέσα από το ροτέισον της ομάδας.

 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται και πάλι στα αμυντικά τους καθήκοντα, να έχουν καθαρό μυαλό στην επίθεση και όποτε χρειαζόταν να πατούν το «γκάζι» δημιουργώντας διαφορές ασφαλείας.

Μπορεί να μην αγωνίστηκαν και πάλι οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, οι υπόλοιποι, ωστόσο, με πρώτο τον Μιχάλη Τσαϊρέλη που δείχνει να ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα, τους αντικατέστησαν επάξια, κάνοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τον βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης που βρίσκονται όλοι οι παίκτες του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με απρόοπτα, καθώς ο διαιτητής Ευφραιμίδης τραυματίστηκε –η διάγνωση λέει ρήξη αχιλλείου τένοντα – και υπήρξε διακοπή για λίγα λεπτά μέχρι να προθερμανθεί ο αντικαταστάτης του, Ξενικάκης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος από το ξεκίνημα του αγώνα και με την άμυνά του να δίνει και πάλι ρεσιτάλ άρχισε να παίρνει διαφορές. Το 5-14 του 5’ έγινε 9-24 στο 10’ και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 11-24.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Καβάλα αντέδρασε και φτάνοντας το σερί της στο 10-0 μείωσε σε 19-24 στο 13’, όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν όρεξη να ρισκάρουν και με τον Γιάννη Αθηναίου να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του, μοιράζοντας το παιχνίδι και σκοράροντας από μακριά, η διαφορά ανέβηκε και πάλι στο + 15 (21-36 στο 16’) για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα 32-40.

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 46-58 και είχε μπροστά του ένα δεκάλεπτο να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, φτάνοντας το +21 ξανά στο 39’ (50-71) και, στη συνέχεια, χαλάρωσε μέχρι το άκουσμα της τελευταίας κόρνας της γραμματείας που βρήκε του Πρωταθλητές νικητές με 57-71.

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό έκανε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά και να καλύψει τα κενά όποτε του δίνεται η ευκαιρία, επιτρέποντας στον προπονητή του να κερδίζει παίκτες σε κάθε αναμέτρηση.

Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» αγωνίστηκε για 30:19 και είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ βοηθώντας σημαντικά μέσα στη ρακέτα. Ο Οθέλο Χάντερ είχε επίσης 13 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε προσφέροντας 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου προσέφερε και πάλι ποιοτικές λύσεις στην επίθεση και την οργάνωση με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Καβάλα, ο Χρήστος Ταπούτος έκανε double-doubleμε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-24, 32-40, 46-58, 57-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.