Διέλυσε το Λαύριο ο Ολυμπιακός

Written by  Νοε 08, 2015

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε κυριολεκτικά το Λαύριο με το τελικό 108-39 του ΣΕΦ να σηματοδοτεί μια από τις πιο μεγάλες σε έκταση νίκες των «Ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα της Α1.

 

Ο Ολυμπιακός έβγαλε τρομερή ενεργεία τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να αγωνίζονται με πάθος και να μην σταματούν ακόμα και όταν η αναμέτρηση είχε κριθεί. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες του να πατήσουν παρκέ και να πάρουν χρόνο συμμετοχής, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιαννης Αθηναίου ηταν ο παίκτης που αγωνίστηκε περισσοτερα λεπτά από όλους τους «Ερυθρόλευκους»

Αν μείνει κάτι από την αναμέτρηση είναι το ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τους 4500 πόντους και πλέον είναι στην τέταρτη  θέση των σκόρερ της Α1.

Το Λαύριο προσπάθησε μόνο μέχρι την πρώτη περίοδο να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να προσπαθήσει να βγάλει στο παρκέ κάποια από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου το σκορ(21-13 υπέρ των πρωταθλητών) έδινε κάποιες μικρές ελπίδες στην ομάδα του Λαυρίου για τη συνεχεία. Στη δεύτερη όμως όλα τελείωσαν ο Ολυμπιακός όχι μόνο πάτησε γκάζι αλλά εξαφανίστηκε και με ένα επιμέρους 29-6 πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-19 και την αναμέτρηση να έχει ουσιαστικά τελειώσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου όχι μόνο δεν χαμήλωσαν τους ρυθμούς αλλά αύξαναν το σκορ με γεωμετρική πρόοδο(81-33 στο 30’) και το Λαύριο να περιμένει απλώς να τελειώσει το μαρτύριο του. Το τελικό 108-39 ηταν απλώς το επιστέγασμα της τεραστίας διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων.

Σπανούλης με 19 και Παπαπέτρου με 16 ηταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας , ενώ όλοι οι παίκτες της δωδεκάδας συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι. Από την άλλη πλευρά ο Έβανς είχε 9 και ο Γιαννακόπουλος 8 πόντους αντίστοιχα σε μια αγωνιστικη μέρα που σίγουρα θα θέλουν όλοι να ξεχάσουν στην ομάδα του Λαυρίου.

Δεκάλεπτα: 21-13, 50-19, 81-33, 108-39

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 7, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι 9 (1/3 τρ., 6 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 9 (3), Παπαπέτρου 16, Τσαϊρέλης 8, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 5 (6 ριμπ.), Χάκετ 10 (3/5 τρ. 8 ασίστ), Λοτζέσκι 14 (3), Αθηναϊου 2.

Λαύριο (Σερέλης): Γιανγκ 5, Κρούμπαλι 5, Γιαννακόπουλος 8, Μπάρλος, Έβανς (1), Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος, Νίξον 5 (1), Περάκης 4, Κακλαμανάκης, Καπόνης (1).

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.