Διεθνείς παρουσίες στο Σεμινάριο προπονητών Cheerleading και Cheer Dance

Written by  Οκτ 21, 2015

Με την συμμετοχή 47 προπονητριών και προπονητών, διεξήχθη το Σεμινάριο προπονητών του Cheerleading και CheerDance, το τριήμερο 17-18 και 19 Οκτωβρίου 2015 στην Βάρη. Μάλιστα την δεύτερη ημέρα των σεμιναρίων, ήρθε στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cheerleading, Καρλ Όλσον, που βρέθηκε τόσο στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ένωσης cheerleading, όσο και στο Κλειστό Γήπεδο Βόλεϊ της Βάρης.


«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η δουλειά που κάνουν εδώ στην Ελλάδα, η Ευαγγελία Κρητικού και ο Μάικ Φουντεδάκης. Από το 2003 μέχρι και σήμερα, το
cheerleading διπλασιάζει τον κόσμο του κάθε χρόνο», ανέφερε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας της ICU, Καρλ Όλσον που πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο οι δουλειά που κάνει η Ένωση, αλλά και η καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές. Σεμινάρια προπονητών σαν αυτά βοηθούν στην σωστή εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος. Σε παγκόσμιο επίπεδο χαιρόμαστε που η Ελλάδα έχει αναπτύξει τόσο πολύ το άθλημα».

Τέλος ο κ. Όλσον τόνισε: «Η Ελλάδα έχοντας διοργανώσει Πρωταθλήματα σε Εθνικό επίπεδο, είναι σε θέση και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να διοργανώσει και Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».


Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από διεθνής κριτές, μεταξύ άλλων της Λιζ Ριφίνο που είναι η υπεύθυνη των κριτών του Cheer Dance στον κόσμο και του Ματ Μακντάου, διεθνή κριτή και προπονητή, υπεύθυνου του Cheerleading Παγκοσμίως.

Με την λήξη του σεμιναρίου, δόθηκε η ευκαιρία σε 100 αθλητές του
cheerleading, να κάνουν δίωρη προπόνηση με τους ξένους προπονητές και να δουν από κοντά τις εντυπωσιακές ασκήσεις του αθλήματος.

Η Ελληνική Ένωση Cheerleading ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωσταντέλλο και τον αντιπρόεδρο του αθλητικού
οργανισμού κ. Γιάννη Αγαλιώτη για την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου στην Βάρη και την βοήθειά τους στα θέματα του Cheerleading.

carl olson f1

f3 dt cheer 21 10

f6 dt cheer 21 10                              f8 dt cheer 21 10

 

f7 dt cheer 21 10

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.